Sony bevestigt dat de PS5 bij de lancering geen SSD-opslaguitbreiding ondersteunt

Sony zegt dat zijn PlayStation 5 virtuele werelden kan laden ver sneller dan ooit tevoren, dankzij een van de snelste solid-state drives ooit gemaakt – maar het is ook niet bijzonder groot rit. Sony heeft bevestigd De rand dat je die razendsnelle SSD-opslag niet op de eerste dag kunt uitbreiden.

Terwijl de PS5 een speciale interne sleuf heeft die theoretisch geschikt is voor standaard stick-vormige M.2 SSD’s en een gemakkelijke manier om er toegang toe te krijgen, zal het slot blijkbaar uit de doos worden uitgeschakeld. “[T]hij is gereserveerd voor een toekomstige update, ā€¯vertelt Sony De rand.

Als je goed op PS5-nieuws hebt gelet, zal dit geen grote verrassing zijn. PlayStation-hardware-architect Mark Cerny enkele minuten doorgebracht het bespreken van de SSD-opslaguitbreidingsfunctie als onderdeel van zijn technische preview in maart, maar hij zei destijds ook dat de lancering waarschijnlijk “een beetje voorbij” was. (Zie 20:00 tot 23:30 uur in de onderstaande video.)

“Het zou geweldig zijn als dat bij de lancering zou gebeuren, maar het is waarschijnlijk een beetje voorbij, dus wacht alsjeblieft met het aanschaffen van die M.2-schijf totdat je iets van ons hoort,” zei Cerny.

Waarom is er vertraging? Zoals Cerny uitlegde, zijn niet alle M.2 SSD’s snel genoeg om de PS5 bij te houden, dun genoeg om in de SSD-sleuf te passen, of compatibel met de I / O-controller van Sony – en Sony beloofde eind dit jaar compatibiliteitstests uit te voeren. zeker.

Cerny suggereerde op zijn minst dat standaard SSD’s meer dan 5,5 GB / sec aan bandbreedte zouden moeten leveren via een PCIe Gen4-verbinding, en geen gigantisch koellichaam hebben dat zo groot is dat ze niet in de PS5-schijf passen baai.

READ  Target Black Friday 2020-advertentiescans: bespaar op Apple Watch, AirPod Pro's, luidsprekers en meer

Ik sprak met vrijwel elke fabrikant van een PCIe Gen4-stickdrive – er is er maar een handvol – en geen enkele kon me vertellen dat hun drives echt zullen werken met de PS5. Twee suggereerden dat Sony’s compatibiliteitstestprogramma nog niet echt van start is gegaan.

Verschillende waren echter optimistisch en suggereerden dat hun schijven aan de eisen van Sony zouden moeten voldoen, en we hopen het zelf te testen zodra we de kans krijgen.

In de tussentijd zul je merken dat je de interne opslag van je PS5 zorgvuldig moet beheren. De 825 GB SSD-schijf van de PS5 wordt mogelijk meegeleverd slechts 667 GB van bruikbare opslag, volgens lekken. Vergelijk dat eens met de formaatvereisten voor sommige PS5-lanceringsgames:

  • SackBoy: A Big Adventure: 32 GB
  • Spider-Man: Miles Morales: 50 GB
  • Spider-Man: Miles Morales Ultimate Launch Edition (inclusief Spider-Man Remastered): 105 GB
  • Demon’s Souls: 66 GB
  • Call of Duty: Black Ops Cold War: 133 GB

Als je van plan bent al deze spellen te kopen, is dat al voor de helft van je opslagruimte. (Het is vermeldenswaard dat de Plicht games zijn notoir opslagintensief, maar.) En ze zijn niet de enige games die bij de lancering beschikbaar waren.

Toch zal opslag geen uniek probleem zijn voor Sony, aangezien Microsoft ook besloot om te kiezen voor solid-state drives voor zijn 1TB Xbox Series X en 512GB Xbox Series S, die 802GB en 364 GB aan ruimte, respectievelijk. Een Xbox Series S van $ 299,99 lijkt misschien niet zo’n deal zodra u een uitbreidingskaart van $ 219,99 van 1 TB toevoegt.

READ  Musk en Bezos komen in botsing nadat SpaceX een maanlandingscontract heeft gewonnen

Het goede nieuws is dat al deze consoles ook externe USB-opslag ondersteunen, en Sony bevestigt mij dat het vanaf de eerste dag beschikbaar zal zijn op PS5. Cerny heeft gezegd dat het een goede manier is om veel PS4-games aan je PS5 toe te voegen, omdat ze niet de hogere snelheid nodig hebben die de SSD kan ontgrendelen, en Microsoft kun je Xbox One-, Xbox 360- en OG Xbox-games spelen ook vanaf USB 3.1-opslag.

Een laatste opmerking: als je denkt dat het kopen van een PS5 of Xbox met een schijfstation betekent dat je niet al die interne opslagruimte nodig hebt, is dat niet het geval. Sinds de PS4 en Xbox One is het voor de meeste grote op schijven gebaseerde games vereist dat je ze op een schijf installeert. De schijf bespaart u gewoon van het downloaden van alle bits en fungeert als uw sleutel.

Update, 13:31 ET: Bevestiging toegevoegd (van onze eigen recensie) dat de Xbox Series S 364 GB bruikbare opslagruimte heeft.

Written By
More from Lesley Curry

PS5 versus Xbox-serie: een vergelijking van snelle reis- en opstarttijden in Assassin’s Creed Valhalla

Ubisoft’s Assassin’s Creed Valhalla was een van de meest verwachte titels dit...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *