Sony verwacht geen generatiebepalende PS5-games voor 2022


Nu de PlayStation 5 eindelijk hier is en er mooie games voor beschikbaar zijn, is de verkenning begonnen. Ook voor ontwikkelaars die vrij snel zullen overschakelen van cross-gen-ontwikkeling naar ontwikkeling specifiek voor de nieuwe current-gensystemen. Het is ook voor hen een ontdekkingsreis en daarom zullen we nog even moeten wachten op generatiebepalende games.

In gesprek met de Rus TASS PlayStation-CEO Jim Ryan zegt dat het nog een tijdje zal duren voordat de games die echt hun stempel zullen drukken op deze generatie worden uitgebracht. Hij schat dat het op zijn vroegst in 2022 zal duren voordat dergelijke titels worden vrijgegeven. Dit baseert hij op het recente verleden met de PlayStation 4. Daarna duurde het ook twee tot drie jaar voordat titels echt de definitieve generatie konden worden genoemd.

“De geschiedenis zal je vertellen dat het in het tweede of derde jaar is dat de ontwikkelaars echt hun slag slaan. Ontwikkelaars hebben doorgaans wat tijd nodig om vertrouwd te raken [with the hardware]. Maar het is waarschijnlijk 2022 dat je een aantal prachtige dingen zult zien op dezelfde manier als 2015/2016 voor de vorige generatie, toen de generatie defining-games begon te verschijnen. “

Dat wil zeker niet zeggen dat de komende periode qua games niet onderscheidend zal zijn, maar ontwikkelaars zullen steeds handiger worden met de hardware en dat zal op termijn betere resultaten opleveren. Eigenlijk zoals elke generatie gaat.

READ  Het Beste USB Stick Recensie 2021
Written By
More from Aubrey Mason
PlayStation-spelers zijn dol op een nieuwe gratis game
PlayStation Plus-abonnees op PS5 – die op Reddit zitten – zijn dol...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *