SPELLEN. Townsfolk Tussle: Vecht met stripfiguren

Duik met je vrienden in Panic Roll’s cartoonachtige avontuur ‘Townsfolk Tussle’. Snoodards hebben genadeloos de sheriff van de vredige Eureka Springs gemaakt en terroriseren nu de dorpelingen. Wie is dapper genoeg om deze schurken een voorproefje van hun eigen medicijn te geven?

Dit coöperatieve spel is in feite een kerkercrawler in een vrolijk jasje. 2 tot 5 spelers moeten het dorp verdedigen tegen 4 schurken. Tot de dienstdoende wapens behoren een spelbord, 6 inwoners van de stad, spelerfiches, 10 schurken (elk met een bijbehorend pak kaarten), terreintegels en kaarten en meer dan 200 items, 100 evenement- en 75 taakkaarten. Hoewel dit meer dan genoeg is voor een dosis spelplezier, kan de inhoud nog verder uitbreiden, afhankelijk van het succes van de crowdfunding-campagne van Panic Roll.

Je start het spel door elke speler een personage te laten kiezen – of willekeurig toe te wijzen – en het bijbehorende informatieblad te geven. Hier vind je een korte beschrijving en de speciale krachten van het personage, met welke items je begint en de statuspunten verdeeld over 4 kolommen (gezondheidspunten, beweging, vastberadenheid & precisie). Tijdens het spel zullen deze statuspunten toenemen of afnemen, afhankelijk van de items die je bij je hebt en hoeveel chat je krijgt van de slechteriken. Zodra iedereen 10 munten en hun startitems heeft ontvangen, kun je op pad gaan om het dorp weer veilig te maken.

Handsy in Umbrello

Het spel wordt gespeeld in 4 rondes waarin je het telkens tegen een andere vijand moet opnemen. Zijn het “losse handen” Handsy of de sinistere Umbrello die op de loer ligt? Je ontdekt pas wie je in elkaar wil slaan als je oog in oog staat met de slechterik! Op die manier hebben spelers die Townsfolk Tussle al kennen geen voordeel. Als je de schurk van die ronde niet verslaat, verliezen de dorpelingen en is het helaas spel voorbij. Als je de boef naar huis stuurt met zijn staart tussen zijn benen, ga je door naar de volgende ronde. Je blijft dit doen totdat je de laatste baas mores hebt geleerd in de 4e ronde.

READ  Facebook biedt nu ook games aan in de cloud maar niet op iOS

Er is dus een slechterik per ronde te verslaan, maar hoe werkt dat in de praktijk? Allereerst plaatsen alle spelers hun spelerfiche aan de linkerkant van het spelbord in een koop- en vechtvolgorde naar keuze. Deze sequenties werken in de tegenovergestelde richting, afhankelijk van of u koopt of vecht. Vanaf hier begint het teamwork te wegen, want je kunt de volgorde alleen wijzigen aan het begin van een nieuwe ronde.
Vervolgens trekt iedereen 3 opdrachtkaarten en een evenementenkaart. De opdrachtkaarten kunnen voor het einde van de ronde persoonlijk per speler worden ingevuld. De evenementkaarten geven het spel een onverwachte wending. Gelukkig komt er aan het begin van elke ronde ook een reizende verkoopster op je pad. In haar stal vind je allerlei wapens en voorwerpen die je kunnen helpen. Op die manier hoef je tenminste niet met blote vuisten te vechten!

Vecht gewoon!

Voel je jeuk om je knokkels goed te laten kraken en heb je zin in een ruig gevecht? Nu je uitgerust bent met wapens en beschermende kleding, is het tijd voor een confrontatie met de vijand. Onthul de vijandelijke tegel en neem de bijbehorende stapel kaarten. Kijk dan op zijn karakterkaart om te zien welke terreintegels waar op het veld moeten worden geplaatst. Zodra alles op zijn plaats is, kan de strijd beginnen.

Net als de stedelingen heeft de ‘schurk’ statuspunten en speciale krachten om te gebruiken. Gelukkig hebben ze ook allemaal een zwakte dat de spelers – als ze goed samenwerken – tegen hem kunnen spelen om de kans op winst te vergroten.

READ  Het verhaal achter Amerika's nationale hymne

Afhankelijk van je uitrusting en terrein zul je soms meer of minder moeite moeten doen om de gezondheidspunten van de vijand te verlagen. Houd je omgeving goed in de gaten en overleg met je medespelers waar je het beste kunt strijden en wanneer een tactische terugtocht verstandiger lijkt.

Het gevechtsmechanisme is, net als andere games in het genre, gebaseerd op een beperkt aantal acties: verplaatsen, de omgeving of objecten activeren en aanvallen. Ook voor de vijand is een aparte set regels uitgewerkt, zodat de spelers zich geen zorgen hoeven te maken over wie wanneer aangevallen wordt. Als het je lukt om van de slechteriken af ​​te komen die je aanvielen, deel je de buit en kijk je wie hun persoonlijke opdrachten met succes heeft afgerond.

Ten slotte ga je verder met de volgende ronde. De laatste ronde heeft nog een extra verrassing voor je in petto, maar die gaan we niet verklappen. Afhankelijk van hoe goed (of slecht) je het spel hebt gespeeld aan het einde van de 4e ronde, zal het einde van je verhaal veranderen. Zodat je dit gekke avontuur kunt blijven spelen!

Wij oordelen

In schril contrast met veel andere kerkercrawlers, vereist Townsfolk Tussle niet dat je veel regels doorloopt om te begrijpen hoe het spel werkt. De regels zijn zo opgesteld dat het bijna onmogelijk is ze verkeerd te interpreteren en snel tot het echte werk te komen. Om dit spel aan je verzameling toe te voegen, is het misschien geen slecht idee om eerst de speelkast op te ruimen, want de doos neemt best wat ruimte in beslag. Gelukkig zit ze ook ingepakt, en dan bedoelen we niet hete lucht!

READ  Coronavirus laatste nieuws en updates van over de hele wereld

Bovendien is Townsfolk Tussle’s thema en ‘rubber hose style’ artwork een verrassende draai aan het genre. Waar avonturiers zich meestal een weg banen door oude ruïnes en donkere gangen vol vallen, bevinden we ons hier in een vrolijke en kleurrijke omgeving met vijanden die rechtstreeks uit tekenfilms uit de jaren dertig komen.

Panic Roll garandeert, dankzij een brede selectie aan vijanden, speelbare personages en willekeurige spelmechanismen, dat het verhaal elke keer anders zal zijn. De verschillende eindes zorgen er ook voor dat het spel nooit verveelt.

Kortom, deze game is er zeker een die je niet wilt laten liggen. Townsfolk Tussle lanceert momenteel via Kickstarter en zal later verkrijgbaar zijn via uw plaatselijke speciaalzaak voor spellen of via de website van Paniek Roll.

Wil je dit spel uitproberen?
U kunt een demoversie van Tabletop Simulator vinden op Stoom.

Rufus Verswijvel

Written By
More from Aubrey Mason

Dit zou de eerste echte foto van de Pixel 5 kunnen zijn

Nieuwe gelekte afbeeldingen hebben mogelijk de eerste blik op de Google Pixel...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *