Spelunky en Deep Rock Galactic komen samen in een nieuwe Steam-roguelike

Spelunky en Deep Rock Galactic komen samen in een nieuwe Steam-roguelike

Terraria laat je door grottennetwerken navigeren op zoek naar schatten en gevaar. Deep Rock Galactic brengt de glorieuze aanwezigheid van dwergmijnbouw. Neem dit paar, neem deel aan de verkenning van de Crypt of the Necrodancer en de vloeiende top-down gevechten van The Binding of Isaac en Enter the Gungeon, en je krijgt Onderaan de steeneen nieuwe roguelike game die net is gelanceerd via Steam Early Access, en het ziet er echt goed uit.

Below the Stone is de eerste game van Strollart en uitgegeven door Apogee Entertainment, en het haalt een aantal van mijn favoriete ideeën uit veel van de beste roguelikes om een ​​ervaring te creëren die echt mijn aandacht trok. Met een gratis Steam-proefversie en lanceringskorting is dit heerlijke pixelart-avontuur een draai aan het klassieke trolbeeld uit Tolkiens dagen – zo diep graven als je kunt, en de vele gevaren (en beloningen) die hieronder op je wachten.

Bij elk avontuur word je naar donkere grotten en kerkers gestuurd. De diepten die je tegenkomt worden procedureel gegenereerd, zodat geen twee runs hetzelfde zijn. Met meer dan 25 verschillende biomen om te verkennen, waaronder ‘fluorescerende schimmelvelden, magma-doolhoven en zwermen grotten’, elk met hun eigen bewoners en eigenaardigheden, valt er veel te ontdekken.

Met behulp van een genummerd inventarissysteem dat meteen bekend zal zijn bij Minecraft- en Terraria-spelers, verzamel je allerlei soorten edelstenen, materialen, gereedschappen, wapens, pantsers en nog veel meer. Met een bijl in de hand kun je door zachtere muren hakken zoals de Crypt of the Necrodancer of Spelunky, en je een weg erdoor slaan om verborgen kamers vol schatten te onthullen, of geheel nieuwe paden.

READ  Je kunt nu in Crysis Remastered leunen

Natuurlijk zitten de tunnels en grotten vol gevaren, wat betekent dat je goed uitgerust wilt zijn. Hoewel je startpakket van ‘bijl en soeplepel’ in eerste instantie voldoende zal zijn, zul je het gereedschap snel moeten gebruiken om de steeds gevaarlijker wordende schurken onderweg te verslaan. Gelukkig is er alles, van bogen en geweren tot werpbaar dynamiet, op voorwaarde dat je het in handen kunt krijgen.

Elke keer dat je op expeditie wilt gaan, moet je je aanmelden voor ten minste één van de beschikbare speurtochten, hoewel je er maximaal drie kunt doen als je dat wilt voor extra beloningen. Je moet je doelstellingen voltooien voordat je terugkeert, dus kies verstandig. Als je eenmaal je doelstellingen in het veld hebt bereikt, kun je een noodextractieoefening uitvoeren, in DRG-stijl, maar je moet lang genoeg binnen de landingszone blijven om deze te laten arriveren en de laatste golf vijanden tegen te houden in de tussentijd.

Under the Stone – Het personage van de speler houdt stand tegen een horde vijanden binnen een aangewezen landingszone, in afwachting van de aankomst van hun ontsnappingsschip.

Tussen de tours door keert u terug naar de stad, waar u kunt kletsen en deals kunt sluiten met een aantal geweldige mensen die u alle gebruikelijke diensten bieden die u mag verwachten. Dit betekent wapenupgrades, nieuwe uitrusting, nuttige items en zelfs een bankier die je meest waardevolle grondstoffen kan opslaan om ervoor te zorgen dat je ze niet kwijtraakt als er iets misgaat.

Under the Stone is nu beschikbaar op Steam. Het is te koop met 10% korting tot en met vrijdag 24 november, dus verwacht dat je slechts $ 17,99 / £ 14,39 betaalt, of $ 19,99 / £ 15,99 daarna. Het bevindt zich momenteel in Early Access en er is gepland dat er in toekomstige updates meer inhoud wordt toegevoegd. Als je dat eerst wilt voelen, dan kan dat Probeer het jezelf dankzij de gratis demo – ik raad je ten zeerste aan dit te doen, omdat ik snel overtuigd was toen ik mijn eerste paar rondes onder de knie kreeg.

READ  Naraka: Releasetijd Bladepoint bevestigd

Als je op zoek bent naar meer geweldige ervaringen van kleinere teams, bekijk dan de beste indiegames. Of koop onderweg geweldige games zonder een cent uit te geven, dankzij de beste gratis Steam-games die je in 2023 zou moeten spelen.

Je kunt ons ook volgen Google Nieuws Voor dagelijks pc-gamingnieuws, recensies en handleidingen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *