Spider-Man-fans, klik niet op deze links om de nieuwe film te downloaden

Cybersecurity-onderzoekers waarschuwden vrijdag dat oplichters mensen bedriegen en hun bankgegevens stelen via phishing-links op basis van de nieuwe film “And-Spider-Man: Er is geen ruimte voor thuisOnderzoekers van Kaspersky merkten intense activiteit van oplichters op voorafgaand aan de première van de film en vonden veel voorbeelden van phishing-sites die waren opgezet om bankgegevens van kijkers te stelen. Om de nieuwe superheldenfilm vóór de première te bekijken, werd mensen gevraagd zich te registreren en hun creditcardgegevens in te voeren.

Vervolgens werd er geld van hun kaart afgeschreven en de door de cybercriminelen verkregen betaalgegevens, maar er was geen vroege vertoning van de film. “Met de opwinding rond de release van de nieuwste Spider-Man-film, misbruiken cybercriminelen de aandacht van juichende kijkers. Cybersecurity-onderzoekers zeiden dat de première van No Way Home geen uitzondering is, maar een aantrekkelijk lokmiddel om bedreigingen en phishing-pagina’s te verspreiden.” Superheldenfilms hebben altijd veel aandacht van fans getrokken, dus vooral teaservideo’s worden onder de loep genomen.

Er circuleren massa’s speculaties en geruchten over het internet over ‘No Home’. Zo circuleren er berichten dat zowel Tobey Maguire als Andrew Garfield terugkeren als Spider Man Uit hun eigen films.

Om de interesse in phishing-pagina’s te vergroten, gebruiken oplichters geen officiële posters uit de film, maar fanart met alle Spider-Man-acteurs. Met dit soort posters willen cybercriminelen meer aandacht van fans trekken.”

In de meeste geanalyseerde gevallen ontdekten Kaspersky-onderzoekers dat filmdownloaders andere potentieel ongewenste software konden installeren, maar er waren ook andere adware en zelfs Trojaanse paarden.

“We moedigen gebruikers aan om op de hoogte te zijn van de pagina’s die ze bezoeken en geen bestanden van niet-geverifieerde sites te downloaden”, zegt Tatiana Shcherbakova, een beveiligingsexpert bij Kaspersky, eraan toevoegend dat links vermijden die beloven dat films of tv-series vroeg worden bekeken.

Lees hier al het laatste nieuws, het laatste nieuws en nieuws over het coronavirus.

READ  JPSC geeft toegangskaart uit voor hoofdexamen, controleer de stappen om haltickets te downloaden
Written By
More from Eda Greene
JKSSB-toelatingskaarten uit voor Jr Statistical Assistant-examen, nu downloaden | competitieve examens
De Jammu and Kashmir Services Selection Board (JKSSB) heeft de toelatingskaarten vrijgegeven...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *