Stadia-gamers kunnen nu rechtstreeks live streamen naar YouTube

Het is nu mogelijk om YouTube aan Stadia te koppelen en een livestream rechtstreeks vanuit de cloud gaming-service te starten. U kunt ook eerst de nodige instellingen aanpassen. We leggen uit hoe het werkt.

YouTube en Stadia

Met de eerste aankondiging van Stadia vorig jaar liet Google al zien welke handige verbinding je met YouTube kunt maken dankzij de voordelen van cloudgaming. U kunt bijvoorbeeld op een advertentie van YouTube klikken en vervolgens direct een game gaan spelen. Google gaf ook aan dat streamers hun kijkers onmiddellijk kunnen uitnodigen voor games, en dat ze ook rechtstreeks vanuit Stadia live kunnen streamen.

Vandaag wachten we nog steeds op de meeste van deze krachtige features in combinatie met de populaire videosite, maar je kunt nu live streamen vanuit Stadia. Dat schrijft PlayStadia.nl. Je kunt nu je YouTube-kanaal aan Stadia linken en een game starten om te beginnen met streamen. Ook krijg je direct toegang tot de belangrijkste instellingen van zo’n livestream. We leggen uit hoe het werkt.

Op deze manier kun je livestreamen

Koppel eerst een YouTube-account dat is gekoppeld aan het Google-account dat je ook voor Stadia gebruikt. Ga eerst naar ‘Instellingen’, tik op ‘YouTube’ en kies vervolgens ‘Koppelen aan Stadia’. Het is belangrijk dat je YouTube-account al klaar is om live te streamen. Als u nog niet aan deze voorwaarden voldoet, zal Google u alle nodige informatie verstrekken om dat mogelijk te maken.

Stadia-gamers kunnen nu rechtstreeks live streamen naar YouTube

Als je YouTube-account klaar is, start je een game en open je het Stadia-menu. Dit doe je met de Stadia-knop op je controller of de combinatie ‘Shift + Tab’ met je toetsenbord. Tik vervolgens in het menu aan de rechterkant op ‘Live Stream’ en selecteer ‘Direct streamen naar YouTube’. Stadia zal je dan vragen om aan te geven of je stream al dan niet geschikt is voor kinderen, en je kunt dan alle belangrijke instellingen wijzigen. Kies een titel en pas bijvoorbeeld de instellingen voor spraak en geluid aan. Stadia kan ook het aantal kijkers weergeven tijdens het gamen. Tik ten slotte op ‘Live stream starten’ om te starten.

Stadia-gamers kunnen nu rechtstreeks live streamen naar YouTube

Stream toegankelijk

De instellingen voor livestreams in Stadia zijn voorlopig nog erg simpel, omdat je bijvoorbeeld niet direct een video aan een playlist kunt toevoegen. Daarnaast is er nog geen mogelijkheid om je in-game geluid niet te laten overnemen in de stream. Dit is onhandig, omdat het bij bepaalde games mogelijk copyrightproblemen kan veroorzaken voor spelers. Toch is het goed om te zien dat Stadia live streaming toegankelijk wil maken voor een brede doelgroep.

Stadia ontving er ook een eerder Crowd Choice-integratie met YouTube, weet onze zustersite PlayStadia.nl dat. Het is nog niet bekend wanneer de andere aangekondigde YouTube-integraties beschikbaar zullen zijn op Stadia. Volg het laatste nieuws over Stadia op PlayStadia.nl. De nieuwssite begint donderdag met een livestream van de langverwachte topgame Cyberpunk 2077.

Stadia

Stadia

Stadia is het nieuwe cloudgebaseerde gamingplatform van Google, waarmee je je favoriete populaire videogames rechtstreeks op verschillende schermen kunt spelen. Googl ..

Meer informatie

READ  Rockstar Games stelt fans gerust in aanloop naar GTA 6
Written By
More from Aubrey Mason

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *