Stadshagenaren en Wipstrikkers kunnen winnen met tuinvernieuwing | Weblog Zwolle

Zwolle – The Garden Battle 2.0 is een week lang online beschikbaar in Google en Apple app stores. Met deze serieuze gameplay kunnen inwoners van Stadshagen en Wipstrik (weer) werken aan de vormgeving van hun online park Zwolle’s dubbele digitale stad.

Dit keer met grote toekomstige prijzen, waaronder de hoofdprijs: € 2.500, – tuinherstel, van duurzame groenbedrijven Stip uit Elspeet en Stadshovenier Zwolle. Om Garden Battle 2.0 te spelen, kunnen inwoners van Stadshagen en Wipstrik zich registreren via de website van Climate Campus of het spel downloaden via de Apple store of Google playstore.

De game is geschikt voor laptop / desktop of tablet. Iedereen die beweert een eigen tuin te hebben, kan direct zijn eigen tuin opnieuw inrichten en is nu zo klimaatbestendig mogelijk. Je concurreert met buren en kan je inschrijven als buurt.

Deelnemers hebben tot 1 juni de tijd om hun droomtuin te ontwerpen. Een bewoner met een tuinontwerp dat hoog scoort op klimaatbestendigheid en voldoet aan de levensnormen wint tuinherstel. Dit wordt beoordeeld door een jury onder leiding van klimaatadviseur Ed Anker.

Ook scholen (studenten en docenten) en bedrijven (medewerkers) kunnen meedoen of de game gebruiken om met gemak een mooie tuin te ontwerpen. Garden Battle helpt hen te experimenteren om de buitenruimte klimaatbestendig en aantrekkelijk te maken voor bijen en vlinders.

De Garden Battle versie 2.0 is aangevuld met leuke toevoegingen. Een unieke uitbreiding is dat veel van de Climate Campus Tuincentra zich hebben aangemeld bij hun aanbod. Spelers kunnen nu vanuit de gamecatalogus naar hun webwinkel klikken om de demo te bekijken. Indien gewenst direct bestellen. Ook andere tuincentra in de omgeving van Zwolle kunnen zich aanmelden als er interesse is om hun aanbod te laten zien bij toekomstige uitbreidingen van het spel. De enige voorwaarde is dat het aanbod bijdraagt ​​aan het vergroten van klimaatbestendigheid en biodiversiteit.

READ  De toepassing van de week: volg de parlementaire discussies rechtstreeks in DebateDirect

Een voorbeeld hiervan is de Rainwinner regenwaterafrastering, die net als een regenton regenwater opvangt maar geen extra gazonruimte inneemt. Dit regenwater kunt u in droge tijden hergebruiken. Een ander voorbeeld is de hemelwaterafscheidingsset, verkrijgbaar bij tuincentra in Zwolle. Dit zijn de klimaatmaatregelen die bewoners kunnen nemen om hun tuin klimaatbestendiger te maken.

Garden Battle raakt een actueel onderwerp. Nieuwe extreme weersomstandigheden nemen toe, zoals langdurige hitte en afwisselende droogtes met regen en veel overstromingen. Daarom vindt de gemeente het belangrijk dat iedereen op zijn locatie veel weermaatregelen neemt.

Met Garden Battle leren deelnemers op een leuke manier die een hoge mate van klimaatbestendigheid meet. Van mensen wordt verwacht dat ze deze kennis meenemen bij het ontwerpen van hun tuin. Garden Battle is in opdracht van Zwolle ontwikkeld door Grendel Games, dat zich richt op serious gaming rondom maatschappelijke vraagstukken. De game is mede mogelijk gemaakt door CATCH, een Europees project Interreg, waarin zeven Europese steden, waaronder Zwolle, experimenteren met klimaatadaptatie.

Inwoners van Stadshagen en Wipstrik kunnen zich aanmelden voor Garden Battle 2.0 op www.klimaat-campus.nl/gardenbattle Of download de game van Apple store of Google playstore.

More from Madison Garrett

Koop Amazon’s enorme uitverkoop aan bordspellen, van Catan tot pandemie

Hoffelijkheid Er zijn twee soorten mensen in de wereld: mensen die van...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *