Starfield en Indiana Jones op PS5? De potentiële verschuiving van Xbox van Microsoft naar platformonafhankelijk gamen – Microsoft (NASDAQ:MSFT), Nintendo Co (OTC:NTDOY)

Starfield en Indiana Jones op PS5?  De potentiële verschuiving van Xbox van Microsoft naar platformonafhankelijk gamen – Microsoft (NASDAQ:MSFT), Nintendo Co (OTC:NTDOY)

Microsoft Corporation MSFT Er wordt gezegd dat het bedrijf zeker een nieuwe multi-platformaanpak overweegt Xbox-spellen, Nu Indiana Jones and the Grand Circle en mogelijk Starfield in aanmerking komen voor release in Bedrijf van de Sony-groep Sony PS5.

Volgens een bron die bekend is met de plannen van Microsoft, evalueert het bedrijf welke titels exclusief zullen blijven voor Xbox en PC en welke ook zullen verschijnen op Nintendo advertentieS NTDOY Switch of PS5 in de toekomst.

Zie ook: Microsoft's Satya Nadella: Activision geeft ons een kans om een ​​”goede uitgever” te zijn boven Sony en Nintendo

Rand ook genoemd Microsoft “bestudeert welke titels exclusief zullen blijven en welke andere games in de toekomst op Switch of PS5 zullen verschijnen.”

Indiana Jones and the Great Circle zal naar verwachting in december 2024 exclusief op Xbox en pc verschijnen, met een mogelijke release op PS5 na “korte tijd”, misschien slechts een paar maanden. De bron merkt op dat “de gesprekken binnen Microsoft lijken te plaatsvinden”, wat wijst op een mogelijke verschuiving in de strategie van het bedrijf.

XboxERA ik was geinformeerd De technologiegigant is mogelijk van plan “Bethesda’s ruimte-RPG op PS5 te lanceren na de reeds aangekondigde Shattered Space-uitbreiding, die later in 2024 zal verschijnen.”

Het is ook vermeldenswaard dat Microsoft zijn investeringen in PS5-ontwikkelkits verhoogt om deze potentiële platformonafhankelijke strategie te ondersteunen.

Hoewel de exclusiviteit van Starfield bij de lancering werd bevestigd, roepen deze nieuwe ontwikkelingen vragen op over de exclusiviteit van de komende The Elder Scrolls 6, hoewel interne Microsoft-documenten aanvankelijk beweerden dat de PS5 zou worden overgeslagen en alleen op Xbox en pc zou verschijnen.

READ  Xbox Chief Development Officer over "spannende" platformupdates: "Dit is nog maar het begin"

De evoluerende strategie van Microsoft ten aanzien van platformonafhankelijke releases komt overeen met de recente overname van Activision Blizzard door het bedrijf.

Deze stap vertegenwoordigt een verschuiving in de aard van exclusiviteit, met Microsoft CEO Satya Nadella Hij geeft uiting aan zijn voornemen om “een goede uitgever op Sony, Nintendo, PC en Xbox” te zijn.

afbeelding: Sergej Elagin op sluiter

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *