Stars ‘Rick Bowness, Jamie Oleksiak in de hoop iets toe te voegen aan de trofeeënkasten van hun families

Voor een paar sterren zullen ze proberen wat meer hardware toe te voegen aan de mantel van hun familie.

Stars interim-coach Rick Bowness probeert de tweede Stanley Cup-winnaar in zijn familie te worden, in de voetsporen van zijn zoon Ryan, die de beker won als scout met Pittsburgh in 2017. Bowness heeft meer wedstrijden gecoacht (als assistent en hoofd coach) dan wie dan ook in de geschiedenis van de NHL, en zijn carrière beslaat vijf decennia zonder een Stanley Cup-kampioenschap.

De run van Bowness met de Stars is het verst van zijn carrière als hoofdtrainer. Ryan, 37, is de directeur van professionele scouting voor de Penguins.

‘Hij is net als ik,’ zei Rick. “Hij heeft een echte passie voor het spel. Als ik hem ‘s ochtends naar de ijsbaan bracht, rende hij vlak langs me heen, rende de kleedkamer in met de trainers, hing spullen op en deed al de vuile was. Hij was opgewonden toen we hem een ​​stuk pizza gaven als lunch. “

Bowness zei dat Ryan de beker naar hun huis in Nova Scotia had gebracht voor een feestje. Hij nam foto’s met de trofee, maar raakte hem niet aan.

De zus van Starsverdediger Jamie Oleksiak, Penny, is viervoudig Olympisch medaillewinnaar in zwemmen, waaronder een gouden medaille op de 100 meter vrije slag in 2016. Oleksiak zei dat zijn ouders naar Edmonton reizen om in quarantaine te gaan en vervolgens de Stanley Cup-finale persoonlijk te bekijken. op Rogers Place.

Bijnaam strijd?

Jamie Oleksiak (2) van de Dallas Stars-gevechten tegen Pat Maroon (14) van de Tampa Bay Lightning tijdens Game One van de Stanley Cup-finale op Rogers Place in Edmonton, Alberta, Canada op zaterdag 19 september 2020. (Codie McLachlan / Speciale bijdrager)(Codie McLachlan / Codie McLachlan / Speciale bijdrager)

Big Rig, ontmoet Big Rig.

READ  Analyse: de overname van Bethesda door Microsoft is een enorme verstoring voor de videogame-industrie

In de Stanley Cup-finale zijn er twee spelers met de bijnaam Big Rig, omdat zowel Oleksiak als Lightning-aanvaller Pat Maroon de bijnaam claimen. Voor Game 1 werd Oleksiak gevraagd naar de bijnaam.

“Ik denk dat hockeyers de neiging hebben om bijnamen te hergebruiken,” zei Oleksiak. “Ik denk dat er een paar Big Rigs in de competitie zijn geweest.”

In de eerste periode werden Oleksiak en Maroon opgeroepen omdat ze elkaar 8:08 in het spel hadden ingespannen. Vorig jaar scoorde Maroon het winnende doelpunt in dubbele verlenging in Game 7 voor St. Louis, en probeert de achtste speler in de geschiedenis van de NHL te worden die de beker in opeenvolgende seizoenen voor verschillende teams wint.

+++

ANAHEIM, CA - 12 DECEMBER: Joel Hanley # 39 van de Dallas Stars wacht tot het spel wordt hervat tijdens de eerste periode van de wedstrijd tegen de Anaheim Ducks in Honda Center op 12 december 2018 in Anaheim, Californië.

Vind meer Stars-verhalen van Het Dallas Morning News hier.

Written By
More from Eda Greene

3 miljard mensen wereldwijd zijn gamers, en bijna de helft speelt op pc’s

Deze site kan affiliate commissies verdienen via de links op deze pagina....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *