Steam organiseert volgende maand een festival voor ‘digitale tabletop’-games

Auroch Digital, het bedrijf van klep en tafelblad, organiseert volgende maand een online festival voor “games die het midden houden tussen fysiek en digitaal”. Het evenement, het Steam Digital Tabletop Fest genoemd, wordt live gestreamd van 21 tot 26 oktober.

Het festival zal sprekers presenteren zoals de productieve ontwerper Steve Jackson (maker van het GURPS-rollenspel, evenals vele individuele rollenspellen), Oproep van Cthulhu RPG-ontwerper Sandy Petersen en mede-oprichter van Games Workshop Ian Livingstone. Het bevat ook sessies voor individuele spellen. Plague Inc: geëvolueerd ontwerper James Vaughan streamt een sessie terwijl hij het verschil bespreekt tussen de fysieke en digitale iteraties van de game, en sessies voor Andere beslissing en Gloomhaven – nog een game met twee formaten – zijn ook gepland.

Er is ook een in het oog springend paneel voor games over Mars, waarin wetenschappers en “echt personeel van de ruimtevaartorganisatie” met game-makers praten over wat hun werk goed en fout doet.

Gaming op “digitale tafelbladen” heeft geen bijzonder strikte definitie. Valve beschrijft zijn festival als zaken als ‘een digitale poort van een fysiek spel, een spel dat een fysieke versie heeft geproduceerd van het digitale spel, een spel dat de fysieke speelervaring simuleert, of een digitaal spel waarvan de esthetiek is geïnspireerd op tafelspellen . ” Meer panels worden aangekondigd naarmate het festival dichterbij komt.

Dit is niet de eerste stap van Valve naar festivals. Vorig jaar werkte Game Awards-oprichter Geoff Keighley ermee samen om een project genaamd The Game Festival, waarmee Steam-gebruikers aankomende gamedemo’s in korte tijd kunnen spelen. Klep reprised het festival nadat de pandemie van het coronavirus de Game Developers Conference in maart en de bijbehorende showcases voor indie-ontwikkelaars had afgesloten.

READ  Er is veel meer van The Witcher 3 in Cyberpunk 2077 dan je is verteld

Het Digital Tabletop Fest (tot nu toe) vertoont niet veel gelijkenis met tafelmodel gaming-conventies zoals Gen Con. Interactiviteit – met ontwerpers en andere fans – is een belangrijk onderdeel van deze festivals, terwijl de line-up van Steam tot nu toe suggereert dat het meer om panelen gaat en laten we streams afspelen. Als je echt tafelspellen wilt spelen, kan dat draai naar Zoom of andere online services … maar de pandemie kan nog steeds maak het behoorlijk moeilijk.

More from Madison Garrett

Mass Effect: Legendary Edition officieel aangekondigd

Zoals verwacht is het een erg grote N7-dag, aangezien Electronic Arts en...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *