Stemactrice Lily Gao heeft gereageerd op haar critici, Ada Wong, in Resident Evil 4 Remake

Stemactrice Lily Gao heeft gereageerd op haar critici, Ada Wong, in Resident Evil 4 Remake

Lily Gao, de stemactrice achter Resident Evil 4 Remake’s Ada Wong, heeft gereageerd op de critici in een nieuwe Instagram-post.

De actrice verwijderde haar account aan het begin van de maand na duizenden venijnige berichten waarin ze klaagde over haar optreden en beweerde dat ze ‘de remake had verpest’.

“My Ada is a Survivor”, zei Gao in de nieuwe post, die ook foto’s bevatte van Aziatische vrouwen in de bioscoop die haar vertolking van het personage inspireerden.

Resident Evil 4 Remake pc: ik heb problemen – Verbeterde instellingen – DF Tech Review

Gao is de eerste Aziatische acteur die het Chinees-Amerikaanse personage speelt (buiten Japan), dat voor het eerst verscheen in Resident Evil 2 in 1998.

“Het is een eer om de eerste Aziatische acteur te zijn die Ada speelt in de Resident Evil-videogames, en ik zal onze producer en regisseur eeuwig dankbaar zijn voor het nemen van de beslissing over de echte casting”, zei Gao.

Het is jammer dat met de release van de game ook het al te bekende gevoel van ‘ik hoor er niet bij’ kwam. En hoewel de kritiek te verwachten was, is dit niet de eerste keer dat een gekleurde acteur te maken krijgt met raciale en seksuele intimidatie, gewoon voor deelname aan de mensheid over de samenleving die ze proberen om te keren.

Gao bleef Aziatische stereotypen bekritiseren en beschreef haar optreden als ada.

“Het wordt tijd dat we stoppen met het kapitaliseren van de sexy, mysterieuze, sexy Aziatische vrouw, en plaats maken om elke soort Aziatische vrouw te eren”, zei ze.

“Mijn Ada is een overlever. Ze is aardig, eerlijk, slim en leuk. Ze is onvoorspelbaar, veerkrachtig en helemaal geen stereotype.”

READ  Instagram vernieuwt zijn algoritme in de strijd om TikTok-makers

De originele cast van Ada is slechts een van de vele updates die zijn aangebracht in de remake, die Aoife “zo goed als een remake” noemde in zijn Resident Evil 4 Remake-recensie.

Er is echter in het weekend een update toegevoegd in microtransacties, twee weken na de release van de game. Hierdoor kunnen spelers betalen voor exclusieve wapenupgrades.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *