Studio Nibelheim: Willem Bruls over 2020

Dramaturg / publicist Willem Bruls was, net als iedereen in de muziek- en theaterwereld, verrast door de effecten van de coronacrisis. ‘Maar toen alles instortte als een kaartenhuis in vertraagde vorm, rees de vraag: wat nu?’ Hij analyseert de afgelopen negen maanden en pleit voor een nieuwe opera voor een deels nieuw publiek.

Op zoek naar analyse en wijsheid over wat corona betekent voor opera en muziektheater, vroegen we Willem Bruls om zijn visie te geven. Hij zag de trieste omstandigheden om zich heen voor veel zangers en makers en werd geraakt door een initiatief als dat van de Berliner Philharmonisch Orkest.

De pandemie deed hem denken aan een werk als Oedipus Rex van Stravinsky. Hij verzamelde afgelopen zomer meer geschikt materiaal podcast voor Opera Zuid.

Bruls blikt vooruit op de tijd na corona. Wat heeft corona ons geleerd over de plaats en het belang van opera? Moeten we niet naar een nieuwe opera, voor een deels nieuw publiek van jonge creatieve makers die veel ruimte verdienen?

Je kunt de podcast hier online beluisteren en downloaden. U kunt zich abonneren op onze podcasts via iTunes of Soundcloud. Voor Android is er de Google Podcasts-app. Als je het intypt via de zoekfunctie Studio Nibelheim, kom je automatisch bij de podcasts. Studio Nibelheim is ook te vinden op Spotify. Hier vind je ook de vorige afleveringen van de podcast.

READ  zo blijft je horloge up-to-date
More from Madison Garrett

Probeer Adobe Spark met een gratis proefversie of Creative Cloud

Wil je Adobe Spark downloaden? Het is een populaire keuze voor iedereen...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *