Tanzo-studie voor VMware: gebrek aan kennis van Kubernetes is een grote hindernis

Het gebrek aan ervaring met Kubernetes blijft een grote handicap voor softwareontwikkelaars en IT-professionals. Dit blijkt duidelijk uit Conservatief statusrapport 2021 van VMware-partner. Terwijl 98% van de respondenten aanzienlijke voordelen ziet in Kubernetes, zei 96% van de respondenten dat ze moeite hebben met het kiezen van een geschikte Kubernetes-distributie. Vooral het gebrek aan interne expertise en ervaring is de grootste uitdaging als het gaat om het selecteren (55%) en beheren van (53%) technologie.

Ondanks het gebrek aan ervaring gaf 65 procent van de respondenten aan Kubernetes al in productie te hebben genomen. Dat is een groei van 35 procent ten opzichte van 2018, toen minder dan 30 procent van de bedrijven aangaf Kubernetes te gebruiken. Aan de respondenten is ook gevraagd waar ze zich het meest zorgen over maken als het om Kubernetes gaat. Tot 97 procent maakt zich zorgen over de veiligheid van Kubernetes. De drie belangrijkste zorgen waren het implementeren van consistent beleid voor groepen en teams (23%), het beveiligen van gecontaineriseerde workloads tijdens runtime (21%) en het beveiligen van containerimages in de CI/CD-pijplijn (19%). Dit alles geeft aan dat het bestand DevSecOps-beleid Essentieel voor bedrijven.

Uit het onderzoek blijkt ook dat bij de keuze voor een Kubernetes-distributie niet alleen IT-afdelingen betrokken zijn. Maar liefst 83% van de respondenten geeft aan dat er altijd meer dan één team betrokken is bij het besluitvormingsproces. Operations (62%) en ontwikkelteams (55%) zijn het vaakst betrokken, hoewel applicatie-eigenaren (29%) en C-level executives (16%) ook betrokken zijn.

Voor het onderzoek werden 375 softwareontwikkelaars en IT-professionals van bedrijven met 1.000 of meer werknemers ondervraagd. Het rapport geeft inzicht in hoe organisaties Kubernetes gebruiken en welke voordelen en uitdagingen zij zien in de technologie.

READ  Geniet thuis van virtuele fietstochten door Slovenië

Een kopie van het volledige rapport is te vinden in de bijlage of te downloaden via deze link: https://tanzu.vmware.com/content/ebooks/the-state-of-kubernetes-2021

More from Madison Garrett
Na een laatste update is Echtra Games bezig met het afronden van Torchlight III
Een screenshot: Een perfecte wereld van entertainment Gisteren heeft Echtra Games de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *