Telegram was in januari de meest gedownloade niet-gaming-app

Afbeelding tegoed: NBC News

Telegram blijft samen met Signal de grootste winnaars van het kortetermijnprobleem dat WhatsApp de afgelopen twee weken heeft geteisterd. Onthoud dat miljoenen gebruikers zijn overgestapt van WhatsApp uit protest tegen het nieuwe privacybeleid van de Facebook-app, dat nu is opgeschort. Miljoenen snel gedownloade alternatieve apps zoals Signal en Telegram; Dit heeft mogelijk geholpen om later meer installaties te krijgen.

volgens SensortorenTelegram is de meest gedownloade niet-gaming-app van januari 2021. De chat-app van Pavel Durov registreerde meer dan 63 miljoen installaties in de eerste maand van het jaar. Dit was 3,8 keer het totale aantal downloads in de overeenkomstige maand in 2020. In India had Telegram 24 procent van het totale aantal downloads in de verslagperiode, gevolgd door Indonesië met 10 procent.

TikTok staat op de tweede plaats met 62 miljoen installaties, waarbij Douyin zich met 17% in China registreerde, gevolgd door de Verenigde Staten met 10%. Opvallend zijn onder meer Signal, Facebook en WhatsApp; Compilatie van de vijf beste niet-gaming-apps wereldwijd voor januari.

'S Werelds beste apps voor januari 2021 door downloads
Afbeelding tegoed: Sensortoren

Toen het miljoenen gebruikers begon te verliezen als gevolg van het nieuwe privacybeleid, begon WhatsApp met massale campagnes om gebruikers te overtuigen. In januari investeerde het bedrijf zwaar in Krantenadvertenties In India om gebruikers te informeren over het momenteel opgeschorte beleid.

In een van de vele krantenadvertenties waarvoor het bedrijf betaalde, schreef de Facebook-app: “WhatsApp kan uw privéberichten niet zien of uw telefoontjes horen, en Facebook ook niet: elk privébericht, foto, video, spraakbericht en document dat u in één persoon of groepschat naar uw vrienden, familie en collega’s stuurt, wordt beschermd door end-to-end-encryptie, “luidt het bericht. ‘Het blijft tussen jullie in.’

In een andere advertentie voor de krant zei Facebook:Respect voor uw privacy zit in ons DNA. “Dit ziet eruit als een wanhopige poging om een ​​slechte situatie te redden als gevolg van het verzet.

READ  Puppoz is een schattig puzzelspel voor puppy's dat nu beschikbaar is voor mobiel | Lidwoord

Kort nadat WhatsApp het nieuwe beleid introduceerde, begonnen miljoenen gebruikers over te schakelen van de chat-app naar Signal. In India was Signal de meest gedownloade gratis chat-app op iOS en Android. Tussen 5 januari en 12 januari registreerde Signal meer dan 7 miljoen downloads.

Telegram, de grootste WhatsApp-concurrent van India, heeft een toename van 40 procent in downloads gerealiseerd. WhatsApp daarentegen registreerde een daling van 30 procent in downloads in dezelfde verslagperiode.

In de eerste week van januari kruiste Telegram 500 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Daarna bleef het groeien: in de afgelopen 72 uur kwamen er 25 miljoen nieuwe gebruikers bij Telegram. Deze nieuwe gebruikers kwamen van over de hele wereld – 38% uit Azië, 27% uit Europa, 21% uit Latijns-Amerika en 8% uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Pavel schreef op zijn Telegram-kanaal.

Written By
More from Eda Greene

Clubhouse is nu Android – maar het aantal downloads loopt terug

Afbeelding tegoed: Denny Muller Zal de clubbel barsten? De audio-app wordt alleen...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *