Todd Howard over Xbox-exclusiviteit voor Starfield: ‘Het is gewoon geweldig’

Todd Howard over Xbox-exclusiviteit voor Starfield: ‘Het is gewoon geweldig’
Afbeelding: Bethesda, Xbox

sterrenveld Het is gemakkelijk een van de titels waar het meest naar uitgekeken wordt in 2023, maar een van de vragen die steeds weer opduikt, draait om de platforms waar de epische ruimte-RPG naar toe zal komen. In een nieuw interview op Lex Friedman-podcast (via YouTube)De legendarische game-ontwikkelaar Todd Howard werd opnieuw gevraagd naar de exclusiviteit van de game.

Dus als je wat geruststelling nodig hebt – ja, het is zeker een exclusieve Xbox op de console. Dat is precies wat Todd zei:

“Het is exclusief – Xbox en pc… Houd er rekening mee dat de exclusiviteit voor ons niet uniek is, ook al hebben we de PlayStation-dingen gedaan… We waren in het begin traditioneel pc-ontwikkelaars en we zijn overgestapt op Xbox, [it] Het werd ons belangrijkste platform, zoals Morrowind voornamelijk exclusief voor Xbox was, Oblivion was lange tijd exclusief voor Xbox… Ons eerste spul is Xbox, dus we begonnen met de ontwikkeling en zeiden dat we ons op Xbox concentreerden, het is niet iets uit de hand van het gewone voor ons op welke manier dan ook. Een of andere vorm…”

Todd legde verder uit hoe het ontwikkelteam door zich exclusief op Xbox te richten meer uit het platform waarmee ze werken, heeft kunnen halen:

“Aan de ontwikkelingskant vind ik het heerlijk om me te kunnen concentreren… en hulp van hen te krijgen – de senior engineers bij Xbox, om te zeggen ‘we gaan dit er cool uit laten zien op de nieuwe systemen’, vanuit mijn oogpunt is het gewoon cool.”

Dezelfde vraag over exclusiviteit is sinds de overname van Bethesda keer op keer gesteld. CEO van Bethesda Pete Hines stopte eerder speculaties van fans over een mogelijke PlayStation 5-release In augustus vorig jaar biechtten zelfs overstuur en boze fans op – ze kregen te horen dat ze een Xbox of een pc moesten kopen als ze echt Starfield wilden spelen.

READ  Alles wat je moet weten over de PlayStation- en Xbox-versies

Xbox-vertegenwoordigers zoals Aaron Greenberg hebben ook eerder gedeeld en herhaalden hoe de ruimte-RPG “exclusief” op Xbox Series X | S, pc en Game Pass op de eerste dag.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *