Tokyo Games CEO: Officiële kosten begin volgend jaar bekend

Toshiro Muto, chief executive van het Olympische organisatiecomité van Tokio, zei dinsdag dat hij niet klaar was om te zeggen of de kosten van de Spelen boven het officiële budget van 15,4 miljard dollar zouden uitstijgen.

De Olympische Spelen eindigden op 8 augustus, gevolgd door de afsluiting van de Paralympische Spelen iets meer dan drie weken geleden.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTDEKKING OP FOXNEWS.COM

“Ik ben niet klaar om uw vraag te beantwoorden”, zei Muto toen een Japanse verslaggever hem tijdens een persconferentie vroeg. “Ik heb de informatie nog niet. Ambtenaren onderzoeken dit.”

Muto zei dat het waarschijnlijk begin volgend jaar zal zijn voordat de officiële kosten van de games worden gepubliceerd. Hij zei dat voorlopige cijfers in december beschikbaar zouden kunnen zijn.

De organisatoren hopen 800 miljoen dollar aan inkomsten te genereren uit de kaartverkoop. Dit ging volledig verloren toen toeschouwers vanwege de pandemie werden uitgesloten van de Olympische en Paralympische Spelen.

Elk tekort in de kaartverkoop of elders zal waarschijnlijk worden gecompenseerd door Japanse overheidsinstanties.

Mutu werd ook gevraagd of hij aanvullende bijdragen verwachtte van het in Zwitserland gevestigde Internationaal Olympisch Comité. Hij gaf aan dat hij dat niet deed.

Hij zei dat het IOC al een “zeer belangrijke” bijdrage had geleverd en suggereerde dat het IOC zijn verantwoordelijkheden had vervuld, onder het zogenaamde gaststadcontract. Deze overeenkomst bepaalt wie wat betaalt, waarbij de meeste invloed bij het IOC blijft.

Volgens de laatste begroting droeg het IOC ongeveer $ 1,3 miljard bij aan de Olympische Spelen in Tokio. Mogelijk heeft het bijdragen toegevoegd nadat de Olympische Spelen een jaar waren uitgesteld, hoewel het onduidelijk is hoeveel of in welke vorm – contante of in natura betalingen.

READ  The Citadel vs.VMI - Game Preview - 16 januari 2021

Zelfs als de kosten gelijk blijven, waren de Olympische Spelen in Tokio de duurste ooit, blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Oxford.

KLIK HIER VOOR FOX NEWS APP

Hoewel de officiële kosten 15,4 miljard dollar bedragen, hebben verschillende overheidsaudits aangetoond dat de kosten veel hoger kunnen zijn.

Het is notoir moeilijk om de kosten van de Olympische Spelen te volgen, maar ongeacht de werkelijke kosten, het meeste is publiek geld.

De particuliere fondsen die voor de Olympische Spelen werden opgehaald, bedroegen ongeveer $ 6,7 miljard, waarvan ongeveer de helft afkomstig was van meer dan 60 lokale Japanse sponsors.

“We zullen onze uitgaven zorgvuldig herzien om het hoofd te bieden aan het uitstel van een jaar, de COVID-19-tegenmaatregelen en de last-minute beslissing om geen toeschouwers bij te wonen”, zei Seiko Hashimoto, voorzitter van het organisatiecomité, op de persconferentie.

“Ik denk dat we onze verantwoordelijkheid op deze punten moeten nemen”, voegde Hashimoto eraan toe.

More from Madison Garrett

dit zijn de 10 beste gratis iOS-apps aller tijden!

iPhone: dit zijn de 10 beste gratis iOS-apps aller tijden! Huis ”...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *