Toronto Blue Jays krijgen toestemming om vanaf 30 juli thuiswedstrijden in Canada te spelen

TORONTO – De Blue Jays gaan “eindelijk naar huis” nadat ze vrijdag goedkeuring hebben gekregen van de Canadese regering voor een vrijstelling van grensbeperkingen waardoor ze later deze maand in Canada kunnen spelen.

De Blue Jays vroegen de federale regering om hen vanaf 30 juli in het Rogers Center te laten spelen en kregen vrijdag hun goedkeuring.

“Na bijna twee jaar zijn de Toronto Blue Jays op 30 juli eindelijk terug in Canada. De club heeft van de federale overheid een National Interest-vrijstelling gekregen, waardoor Major League Baseball-wedstrijden mogelijk zijn.” gespeeld in het Rogers Center, met robuuste gezondheids- en veiligheidsprotocollen. ”

De Blue Jays speelden thuiswedstrijden tijdens hun verkorte seizoen 2020 in Buffalo, New York, en begonnen dat seizoen in Dunedin, Florida, voordat ze naar Buffalo verhuisden. De Canadese regering heeft het team niet toegestaan ​​om in Toronto te spelen vanwege het risico van verspreiding van COVID-19, daarbij verwijzend naar de frequente reizen die nodig zijn in de Verenigde Staten tijdens het honkbalseizoen.

Minister van Immigratie Marco Mendicino zei dat de beslissing samen met Public Health Canada is genomen, met goedkeuring van provinciale en gemeentelijke volksgezondheidsfunctionarissen.

Mendicino zei dat het plan aanzienlijke beperkingen omvat voor niet-gevaccineerde personen, “die een aangepaste quarantaine moeten ondergaan, nergens anders mogen gaan dan het hotel en het stadion en geen interactie hebben met het grote publiek.”

Er zal ook een aangewezen compliance officer voor elk team zijn, zei hij.

“Van iedereen die deze strikte voorwaarden schendt, wordt de vrijstelling ingetrokken en kan ook worden beboet of vervolgd op grond van de Quarantainewet”, zei hij.

READ  Biden kiest VP voor de verkiezingsstemming voor 2020

De grens tussen de VS en Canada blijft gesloten voor niet-essentiële reizen, hoewel premier Justin Trudeau deze week zei dat die beperkingen half augustus zouden kunnen eindigen.

Major League Baseball vereist een vrijstelling voor niet-gevaccineerde spelers en teammedewerkers om wedstrijden te spelen in Canada. Vanaf deze maand hoeven volledig gevaccineerde spelers met geldige werkvergunningen bij binnenkomst in Canada geen 14-daagse quarantaine meer te doorlopen, maar sommige teams hebben spelers die niet zijn gevaccineerd. Quarantainevrijstelling en protocollen hiervoor moeten worden afgesproken

De gesprekken tussen de Blue Jays en de federale regering zijn de afgelopen dag in een stroomversnelling geraakt.

Het team noemde vrijdag het breekpunt en merkte op dat de club vanaf 30 juli een lang huis had en goed was voor meer dan 25% van de wedstrijden die op een kritiek moment op een competitieve basis bleven. De Blue Jays kwamen vrijdag binnen op een gedeelde derde plaats in het Midden-Oosten.

Ze hebben een aanlooptijd nodig om uit Buffalo te halen wat ze nodig hebben en zich klaar te maken voor de operaties in Toronto, inclusief de kaartverkoop, ook al is het team al begonnen met de voorbereidingen in het Rogers Center, volgens twee teamfunctionarissen die met de AP spraken op voorwaarde van anonimiteit over hun identiteit omdat ze niet bevoegd waren om in het openbaar te spreken.

Toronto speelde voor het laatst in het Rogers Centre met 49.000 zitplaatsen op 29 september 2019, met een 8-3 overwinning op Tampa Bay.

Blue Jays Ice hyun jin ryu Hij tekende voorafgaand aan het seizoen 2020 bij de ploeg en speelde nog geen wedstrijd in Toronto.

READ  Van Amit Shah tot Mahesh Babu, dit is hoe celebs reageren op nieuws over het pensioen van MS Dhoni

De club merkte deze week in een persbericht op dat MLB hoge vaccinatiegraad heeft, waarbij meer dan 85% van de spelers en individuen volledig zijn gevaccineerd. De club zei dat spelers en staf die thuis zijn gevaccineerd en bezoekende teams bewijs zullen moeten tonen van een negatieve COVID-19-test, zonder de noodzaak van quarantaine, en dat volledig gevaccineerde personen wekelijks zullen worden getest.

More from Madison Garrett

Hitman 3 zal de nieuwe functie voor het delen van opslag van Google Stadia gebruiken

Een van de meest interessante elementen in mij Google Stadia Het was...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *