Twee competitieprofessionals zijn geschorst wegens verdenking van matchfixing in de Ultraliga

Twee competitieprofessionals zijn geschorst wegens verdenking van matchfixing in de Ultraliga
Declan McLaughlin

De Ultraliga heeft twee professionals geschorst wegens verdenking van matchfixing, waarbij zelfs kijkers erop wezen hoe duidelijk het leek alsof de spelers probeerden te verliezen.

Iron Wolves en Team ESCA speelden op 23 januari 2024 een Ultraliga-wedstrijd, die door velen als riskant werd omschreven. Sommigen noemden wat de Iron Wolves in de kloof deden zelfs ‘winsthandel’.

League of Legends esports heeft een lange geschiedenis van matchfixing en winstgevende handel in verschillende competities over de hele wereld. Zowel China als Europa hebben te maken gehad met schandalen waarbij spelers officiële wedstrijden gooiden om winst te maken.

Artikel gaat verder na advertentie

Twee Chinese spelers, jungler Wen “Kailin” Cheng en middenvelder Shuai “Odin” Wang, stonden centraal in de beschuldigingen in de Poolse competitie toen ze werden geschorst na hun wedstrijd van week 2 tegen ESCA.

Ultraliga-professionals zijn geschorst na beschuldigingen van matchfixing

in een vergunning De dag na de wedstrijd zei Ultraliga dat het samenwerkte met Riot Games en Sportsradar om de situatie te onderzoeken om erachter te komen of de twee spelers de wedstrijd hadden opgelost.

“We hebben besloten de spelers Kellen en Odin te schorsen voor de komende twee wedstrijden. Deze schorsing heeft ook tot gevolg dat de wedstrijd van vandaag tegen Devils.one standaard verbeurd wordt verklaard, omdat Iron Wolves geen spelers hebben om hun posities in te vullen. Dit is de maximale straf die kan worden opgelegd. worden opgelegd”, aldus de competitie op sociale media. We leggen het als vereniging op aan de spelers.”

Artikel gaat verder na advertentie

De competitie citeerde sectie 17.1.1. Uit het ERL-regelboek waarin staat: “Van teams wordt verwacht dat ze tijdens elke competitiewedstrijd te allen tijde naar het beste van hun kunnen spelen en elk gedrag vermijden dat de feitelijke of waargenomen integriteit van de competitie in gevaar zou brengen of dat inconsistent is met de principes van goede sportiviteit.” “Eerlijkheid of fair play.”

De volgende wedstrijd waarin de twee kunnen spelen vindt plaats op 31 januari 2024 tegen Back2TheGame. De Ultraliga heeft een directe route naar de European Masters en wordt beschouwd als een van de beste competities in de regio.

Artikel gaat verder na advertentie

Iron Wolves-modus Uit hun eigen verklaringHij zei dat het team meewerkte aan het onderzoek en veroordeelde de “onprofessionele acties” van de beschuldigde spelers in de wedstrijd.

“Dit is volkomen onaanvaardbaar en we hebben voorzorgsmaatregelen genomen om te voorkomen dat zoiets in de toekomst gebeurt”, aldus het team op sociale media.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *