Uit rapporten blijkt dat er geen “praktisch verschil” is tussen Sony’s PS5-modellen

Eind augustus plaatste YouTuber Austin Evans een video op zijn vernieuwde Sony PlayStation 5 Besturingseenheid “CFI-1100”. Hij was een van de eersten die het herziene model kreeg en wat hij ontdekte nadat hij de console had gesloopt, was dat Sony hem had voorzien van Kleiner en lichter koellichaam. Tijdens het testen van de eenheid ontdekte Evans dat de uitlaattemperaturen hoger waren dan bij het lanceringsmodel, waardoor hij zei dat het “slechter” was dan zijn voorganger. Deze verklaring leidde tot controverse en in sommige gevallen tot verwarring over de vraag of mensen de bijgewerkte CFI-1100 zouden moeten kopen.

Nu hebben we een specifieker antwoord over wat het nieuwe koellichaam betekent voor de PlayStation 5. Samenwerken, digitale gieterij En Nexus voor gamers Hij voerde een onafhankelijke demontage en analyse van de besturingseenheid uit. Het korte antwoord op wat ze vonden is dat “in de praktijk er geen betekenisvol verschil is tussen de oude en nieuwe PS5’s.” Het langere antwoord is dat de koelprestaties van de nieuwe PS5 complexer zijn dan eerst werd gemeld.

Naast een nieuwe thermische assemblage heeft Sony het moederbord en de plint in de bijgewerkte PS5 aangepast. Het resultaat van deze veranderingen is dat sommige componenten koeler worden, terwijl andere heter worden. maar, digitale gieterij Er staat: “Er is geen bewijs dat dit iets biedt dat de moeite waard is om je zorgen over te maken, ervan uitgaande dat je je PS5 in een goed geventileerde ruimte bewaart.”

Cruciaal was dat de outlet ontdekte dat zodra de nieuwste Sony-firmware was geïnstalleerd, er ook geen verschil in prestaties was tussen de nieuwe en oude modellen. Beide varianten zullen zoveel stroom verbruiken als ze nodig hebben om voldoende boost-uur te behouden en hun ventilatoren te smoren om ruis te verminderen. Zelfs als beide eenheden warm worden, merk je geen prestatiedaling zoals bij een pc-GPU. Hoe dan ook, als ze een kritieke temperatuur bereiken waarbij hun componenten gevaar lopen, worden beide automatisch uitgeschakeld om bederf te voorkomen.

READ  Trusted Leaker suggereert vandaag geen MacBook Pro of andere hardware-aankondigingen op WWDC

volgens digitale gieterij.

De belangrijkste conclusie van de analyse door de verkooppunten Is dat u veilig het bijgewerkte model kunt kopen. U hoeft niet uw best te doen om de startvariabele te vinden. In feite kun je dit beter vermijden, omdat veel speculanten hebben geprobeerd te profiteren van de gevolgen van de eerste video die Evans plaatste door hun lanceringsmodellen voor meer geld te verkopen.

Alle producten die door Engadget worden aanbevolen, worden met de hand uitgekozen door onze redactie, onafhankelijk van het moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

Written By
More from Lesley Curry

Maak je eigen Mass Effect Legendary Edition-omslag en download extra content

Legendarische versie van Mass Effect, BioWare’s remaster van de Mass Effect-trilogie, is...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *