UNLV organiseert Utah voor een reeks van twee wedstrijden

UNLV heeft optimaal geprofiteerd van de afgelopen twee weken thuis.

De rebellen zijn weer normaal nadat ze drie weken training hebben gemist en meer dan een maand tussen de wedstrijden hebben gezeten. Het belangrijkste was dat ze vier opeenvolgende overwinningen behaalden, waaronder A. Sweep New Mexico Afgelopen weekend hun eerste overwinning op Mountain West dit seizoen.

Maar de grootste uitdaging bij UNLV’s thuis van zes wedstrijden komt wanneer het Utah om 18.00 uur maandag en woensdag 20.00 uur in het Thomas & Mac Center tegenkomt.

“Stabiliteit was belangrijk”, zei UNLV-coach TJ Otzelberger. “Door deze jongens in een routine te krijgen waarin ze hun foto’s, trainingen, trainingstijd, maaltijden en slaap in hun bed krijgen, hadden we het geluk dat we dat hadden.”

Alsof Aggies (12-4, 9-1 Mountain West), die een halve wedstrijd achter Boise State achterloopt voor de eerste plaats in de conventie, niet uitdagend genoeg is, zouden Rebels zonder topscorer Bryce Hamilton kunnen zitten.

De junior doelman rechtte zijn enkel tegen het einde van de 53-46 overwinning van de rebellen op New Mexico op maandag en speelde niet in 99-45 overwinning op Benedictijner Mesa Donderdag.

Uzelberger zei dat Hamilton zaterdag en zondag terugkeerde naar de training, maar geen toezegging had gedaan of hij maandag zou spelen. Hij verwacht dat dit een beslissing over de speeltijd is.

Als Hamilton niet kan gaan, kost dat 20,3 punten per wedstrijd om UNLV aan te vallen (5-6, 2-2). Het grootste deel van de scorebelasting zal waarschijnlijk vallen bij David Jenkins, die de enige andere speler in UNLV is die gemiddeld 14,5 dubbele punten per wedstrijd haalt.

READ  Zouden Will en Jada zich inhouden tijdens hun ‘Red Table Talk’?

Mbacke Diong behaalde zijn carrièrehoogten met 20 punten in de 77-54 overwinning van UNLV in de openingswedstrijd tegen New Mexico, en overtrof dat vervolgens met 22 punten tegen Benedictine Mesa. Hij had een deel van de aanvallende last van de rebellen kunnen opnemen, maar had een zware wedstrijd in de paal tegen de 2 meter lange Nemius Quetta in Utah.

Otzelberger zei dat Queta ook het brandpunt is van de Aggies aan beide uiteinden van de aarde, en de cijfers bevestigen dit. Hij is hun leider in scoren (12,6 per wedstrijd) en rebounds (9,3), stelen (22) en blokkeren (45) en staat op de tweede plaats in beslissende passes (48), omdat hij bedreven is in het opnemen van een dubbel team en het vinden van open schoten. en snijders.

“De Queta is een van de beste bandenbeschermers … in Amerika, misschien wel de beste”, zei Otzelberger. ‘Ze houden je niet alleen goed van de verf, maar als je daar binnenkomt, veranderen de verschuivende Queta-blokken en schoten in overgangen voor hen. Dan zijn ze op hun best.’

Neem contact op met Jason Orts via [email protected] of 702-387-2936. Volgen Sluit een tweet in Op Twitter.

More from Madison Garrett

Hoe kijk je vanavond naar Bruins-Lightning Game 1?

Wanneer het tijd is om de puck te laten vallen voor Game...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *