Utes probeert bugs te verminderen terwijl BYU-rivaliteit aan de horizon opdoemt

De quarterback Charlie Brewer (12) van Utah Utes neemt een schot tijdens de seizoensopener in het Rice-Eccles Stadium in Salt Lake City op donderdag 2 september 2021. (Jeffrey D. Allred, Deseret News)

Salt Lake City – na een bruisend weekend in universiteitsvoetbal waar zes FCS-teams de overwinning op hun FBS-tegenstander claimden – met name Montana’s 13-7 overwinning op Washington nr. 20 – zou Utah daar dankbaarder voor kunnen zijn. Ik passeerde Whipper State zonder veel moeite Donderdagavond.

De bottom line op de Wildcats was meer dan drie touchdown-marges, maar er waren genoeg bugs en blunders in de eerste week om Kyle Whittingham bezig te houden met een waslijst met items om aan te werken in de week voorafgaand aan de wedstrijdwedstrijd van de show tegen BYU Zaterdag.

Het was een typische show van de eerste week, zoals de meeste shows in het hele land, maar hij verliet de show in het besef dat het meer kon zijn – meer om zijn talent en team te laten zien in de top 25 van de Associated Press-spots.

“We moeten een geweldige trainingsweek hebben, want op dit moment zijn we op basis van (donderdag) niet goed genoeg, dus we moeten ons verbeteren”, zei Whittingham over de prestaties van zijn team.

En hoewel er vanaf donderdag veel gebieden zijn om te verbeteren, heeft Utes de karbonades om te slagen; Het is nu alleen nog een kwestie van ze samen te voegen naarmate het seizoen vordert.

Zodra Utah zijn, zij het niet grote, fouten kan opruimen, gelooft de quarterback van Utah State, Charlie Brewer, dat het team een ​​van de beste zou kunnen zijn in de Pac-12 – wat, na de slechte prestatie van zaterdagavond van het grootste deel van de conferentie, zou kunnen zijn. een gemakkelijkere taak dan eerder werd gedacht, hoewel de prestaties van de eerste week moeilijk te gebruiken zijn om toekomstig succes of falen te voorspellen.

“Ik heb het gevoel dat we heel goed kunnen zijn in zowel het rennen als het passen”, zei Pryor. “Ik heb het gevoel dat we zeker een explosieve misdaad kunnen zijn – een van de belangrijkste misdaden in Pac-12, in het land. Dus we moeten daar steeds beter in worden, maar ik heb het gevoel dat we dat zeker kunnen.”

Een voorbeeld van zo’n gebied dat het team moet verbeteren, is de aanval in de rode zone. Utah had twee passen in de rode zone – een pass die op de 2-yard-lijn viel door TJ Pledger en een pass die in de eindzone viel door Cole Fotheringham – en werd weer gestopt bij de 1-yard-lijn. Dit resulteerde in 12 punten minder voor Utes, maar het zijn fouten waarvan Utes weet dat ze kunnen verbeteren en herstellen.

Fouten maken deel uit van het spel – geen enkele wedstrijd is perfect – maar de manier waarop het team in de toekomst reageert, zal bepalen waar Utah dit seizoen heen kan gaan. Whittingham zei dat het team de sfeer van 2019 heeft wat betreft het leiden van het team, maar of het team vergelijkbare resultaten kan zien, blijft onduidelijk.

Met een Brewer onder het midden, heeft Utah’s aanval de potentie om de aanval te leiden. In zijn eerste Utes-optreden stelde Brewer niet teleur. Het transformeerde de traditionele eerste sprintaanval in een dynamische pass-aanval.

Brewer zette verschillende spelers in het spel en liet de verdediging van Webber State raden waar de bal heen ging.

“Ik denk dat we veel getalenteerde spelers hebben… We zullen ons best doen om de bal naar al deze jongens te verspreiden”, zei Pryor. “Soms hebben een paar jongens een grotere avond dan de rest van de jongens.”

Maar om Utes effectief te laten zijn, moet hij het hardloopspel voortzetten met een van de vier lopers die zichzelf willen vestigen als de leidende linebacker – Tavion Thomas lijkt de aanval te leiden na één spel met X snelle yards en twee touchdowns. Onder zijn riem na de eerste game.

“We denken dat Charlie een echt capabele quarterback is… maar we weten dat we beter moeten voetballen, we moeten het productiever en efficiënter gooien dan we hebben gedaan”, zei Whittingham.

“Als je een eliteteam wilt zijn, moet je in staat zijn om de bal met veel productiviteit te gooien en veel yardage te krijgen. Het is moeilijk om 10-12 drives samen te stellen die 5-6 yards per keer spelen, je zal ze ergens onderweg falen – je moet die grote plays krijgen, die meestal gebeuren in het werpspel, niet altijd, maar meestal.”

De strategie is simpel: elimineer gevallen passes en creëer een dominant hardloopspel als aanvulling op je pass-aanval. Doe het en Utah heeft zaterdag een kans om een ​​dubbel te breken in hun streak tegen BYU. Maar het belangrijkste is dat het teamdoel in het Pac-12-kampioenschap wordt bereikt.

Meer verhalen waarin je misschien geïnteresseerd bent

READ  Sharon Stone onthult dat haar jongere zus Kelly Covid-19 heeft
More from Madison Garrett

De 5 beste iOS apps in de App Store vanaf week 37

De nieuwe week staat voor de deur, maar daarvoor kijken we terug...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *