Veiliger dankzij de nieuwe update

Veiliger dankzij de nieuwe update

Google bracht in februari al een update uit voor Chromecast met Google TV, en nu rolt er weer een update uit. Dankzij de nieuwe software is het toestel weer veiliger. Er is ook nieuwe software die u kunt downloaden voor uw Chromecast-afstandsbediening.

Lees verder na de aankondiging.

Chromecast met Google TV: beveiligingspatch van januari

Heb je een 4K Chromecast met Google TV? Dan kan er nieuwe software worden gedownload voor de smart broadcast dongle. Update met het versienummer STTE.221215.004.A1 Het is ongeveer 150 MB groot en het is nu beschikbaar. Voor de HD-variant van de tv-stick is de software nog niet beschikbaar.

Met de update is de mediaspeler weer een stukje veiliger, aangezien de beveiligingspatch van januari 2023 is toegevoegd.De dongle had nog de patch van oktober en is dus nu ruim een ​​half jaar oud. Google heeft nog geen changelog online gezet, waarin we precies kunnen lezen wat er verder veranderd is. De fabrikant heeft het over “bugfixes en prestatieverbeteringen”.

Volg de onderstaande stappen als u Chromecast wilt updaten met Google TV.

  1. Tik rechtsboven op je Chromecast met Google-profielfoto;

    Open vervolgens Instellingen

  2. Ga naar “Systeem>Over>Systeemupdate”;
  3. Chromecast controleert nu op beschikbare updates;
  4. Download en installeer de nieuwste software.

Ook nieuwe software voor afstandsbediening

9to5Google Ook meldt het dat er nieuwe software voor de Chromecast-afstandsbediening beschikbaar is, maar details daarover zijn ook niet bekend. Lees ook: Zo programmeer je je Chromecast-afstandsbediening. Daarin leggen we uit hoe je de verschillende knoppen een zelfselectiefunctie kunt geven. Handig als je bijvoorbeeld geen Netflix gebruikt, omdat het apparaat een specifieke knop heeft om die dienst snel op te starten.

READ  Download je films, series of games? Dit zijn de wetten en mogelijke uitkomsten - radar

Welke Chromecast past bij mij?

U kunt eenvoudig slechts twee modellen van de populaire dongle kiezen. Zo is er de reguliere Chromecast met Google TV die zo’n vier decennia te koop is. Deze zogenaamde HD-variant kan beelden streamen met een maximale resolutie van 1920 x 1080 pixels, ofwel Full HD. De duurdere 4K-variant kan beelden met een hogere resolutie aan. Dit toestel is ook iets duurder en kost rond de 70 euro.

Uiteraard hebben we beide Chromecasts uitgebreid getest. In de onderstaande video lopen we alles met je door, zodat je binnen een paar minuten helemaal op de hoogte bent.

Het laatste nieuws over Chromecast:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *