Vier de maand van de zwarte geschiedenis: download een kleurplaat met de buitengewone zwarte Lancaster | lokaal nieuws

Tijdens Black History Month is het leuk om enkele bekende Afro-Amerikanen te leren kennen die Lancaster County naar huis hebben geroepen. Hier is een pagina die u kunt kleuren terwijl u ze allemaal leert kennen en leert wat ze hebben bereikt.

Om de kleurpagina te downloaden, klikt u op het onderstaande PDF-pictogram:

Madeline Anderson

Madeline Anderson is een filmmaker die “Inclusion Report 1” heeft gemaakt, de eerste documentaire gemaakt door een zwarte vrouw. Anderson, nu in de negentig, groeide op in Lancaster en ging naar de JP McAskie High School.

William Parker

William Parker ontsnapte als jonge man aan de slavernij en vestigde zich in Christiana, waarbij hij zijn huis gebruikte als schuilplaats op de Underground Railroad. Help bevrijde mannen en vrouwen te beschermen tegen ontvoering. Hij stierf in 1891 op 69 of 70-jarige leeftijd.

Barney Oil

Henry Norwood “Barney” Ewell, een alumnus van JP McCasky, was een atletiek atleet. Onder zijn vele prestaties als hardloper won hij één gouden en twee zilveren medailles op de Olympische Zomerspelen van 1948. Zijn middelbare school eerde hem met een stadion op zijn naam, en de locatie die voorheen bekend stond als Lancaster Square aan Queen Street in Lancaster is hernoemd Barney Ewell Plaza. Ewell stierf in 1996 op 78-jarige leeftijd.

Lydia Hamilton Smith

Lydia Hamilton Smith was een zwarte ondernemer die als zaakvoerder werkte voor Lancaster Thaddeus Stevens. Tijdens de slag om Gettysburg leende ze paard en wagen om donaties te verzamelen en deze uit te delen aan gewonde soldaten. Ze stierf in 1884 op haar 71ste verjaardag.

READ  Fake Cyberpunk 2077 Mobile Game bevat ransomware

William H. Grijs

William H. Gray III was een congreslid uit Pennsylvania en werd de hoogst gekozen zwarte ambtenaar van het land toen hij in het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten diende. Later kreeg hij de leiding over het United Negro College Fund. Hoewel Gray niet in Lancaster werd geboren, woonde hij het Franklin and Marshall College bij. Hij stierf in 2013 op 71-jarige leeftijd.

William Weber en Stephen Smith

William Webber, links, en Stephen Smith, rechts, openden in 1835 een houtbedrijf in Colombia. Ze gebruikten hun grote rijkdom om de afschaffing te ondersteunen en hielpen voortvluchtige slaven. Smith, gefotografeerd met een donkere vlek op een gewond oog, stierf in 1873 op onbekende leeftijd. Weber stierf in 1876 op 72-jarige leeftijd.

Written By
More from Eda Greene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *