Voor het oplossen van het Pixel-opslagprobleem van Google zijn ontwikkelaarstools en een terminal vereist

Voor het oplossen van het Pixel-opslagprobleem van Google zijn ontwikkelaarstools en een terminal vereist

Google heeft nog een oplossing voor het tweede grote opslagprobleem dat Pixel-telefoons de afgelopen vier maanden hebben ondervonden. Vorige week kwamen er berichten naar voren dat sommige Pixel-bezitters geen toegang meer hadden tot de lokale opslag van hun telefoon, waardoor een vrijwel nutteloze telefoon met allerlei problemen ontstond. Velen gaven de systeemupdate van Google Play van januari 2024 de schuld van het probleem, en gisteren bevestigde Google deze hypothese. Google heeft gepost Officiële oplossing Om dit probleem op de Pixel-communityforums op te lossen, maar er is hier geen gebruiksvriendelijke oplossing. Het automatische updatesysteem van Google heeft de apparaten van mensen gemetseld, maar de oplossing wordt volledig handmatig uitgevoerd, waardoor gebruikers ontwikkelaarstools moeten downloaden, stuurprogramma's moeten installeren, instellingen moeten wijzigen, hun telefoons moeten aansluiten en bepaalde bestanden moeten verwijderen via een opdrachtregelinterface.

Het goede nieuws is dat als je je telefoon de afgelopen twee weken vrijwel nutteloos hebt achtergelaten, het volgen van de instructies betekent dat je feitelijk geen gegevens verliest. Een week of twee stoppen is voor veel mensen echter niet acceptabel meerdere Gebruikers Hij antwoorde naar de draad waarin ze zeiden dat ze hun apparaat al hadden gewist om hun telefoon weer aan de praat te krijgen en dat ze te maken hadden met het daaruit voortvloeiende gegevensverlies (ondanks vele pogingen en beloften heeft Android geen uitgebreid back-upsysteem dat werkt).

Het slechte nieuws is dat ik denk dat niet veel gewone gebruikers de aanwijzingen van Google zullen kunnen volgen. Eerst moet je de geheime procedure uitvoeren om Android-ontwikkelaarsopties in te schakelen (je tikt zeven keer op het buildnummer). Vervolgens moet u het zipbestand “SDK Platform-Tools” downloaden van Google, dat bedoeld is voor app-ontwikkelaars. Sluit vervolgens uw telefoon aan, schakel over naar de juiste verbindingsmodus “Bestandsoverdracht”, open de terminal, ga naar de map met platformtools en voer zowel “./adb uninstall com.google.android.media.swcodec” als “./” uit. adb verwijderen com.google.android.media.swcodec” ./adb verwijderen com.google.android.media.” Start vervolgens de telefoon opnieuw op en hopelijk werkt dat.

READ  Willekeurig: Console modr maakt 'Dummy Portable GameCube' werkelijkheid

Ik heb een paar stappen overgeslagen (lees de instructies van Google als je dit probeert), maar dat is de essentie. De tool die Google mensen laat gebruiken is “ADB” of “Android Debug Bridge”. Dit is bedoeld om ontwikkelaars opdrachtregeltoegang tot hun telefoons te geven, zodat ze snel nieuwe app-versies naar het apparaat kunnen pushen, systeemlogboeken kunnen lezen en speciale ontwikkelaarsvlaggen kunnen uitvoeren om verschillende tests uit te voeren.

De instructies van Google zullen alleen werken als alles soepel verloopt, en als iemand die honderden uren heeft besteed aan het testen van verschillende Android-versies met ADB, denk ik dat dit waarschijnlijk niet soepel zal verlopen. Op Windows worden ADB-stuurprogramma's vaak niet automatisch geïnstalleerd. In plaats daarvan krijgt u een detectie van een onbekend apparaat of een ander onjuist apparaat en kunt u geen opdrachten uitvoeren. Normaal gesproken moet u de optie “Laat mij kiezen uit de stuurprogramma's op mijn computer” gebruiken, door uw bestandssysteem bladeren en vervolgens handmatig “selecteren” (het is als “raden”) welk stuurprogramma u nodig heeft terwijl u door de verschillende waarschuwingen klikt. Je kunt al zien dat ten minste één gebruiker stuurprogrammaproblemen ondervindt in de thread, waarbij Windows hen vertelt dat “uw apparaat is gecrasht”, terwijl het in feite alleen maar een stuurprogramma nodig heeft.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *