Waar Saban de kicks game in Alabama ziet na een paar zware jaren

Waar Saban de kicks game in Alabama ziet na een paar zware jaren

Ze is een geweldige avonturier in Alabama sinds JK Scott na het seizoen 2017 werd opgeroepen.

Crimson Tide was altijd een van de beste teams in deze hoek van de wereld van speciale teams en was dicht bij de slechtste in FBS. Het deed niet al te veel pijn, aangezien de daling samenviel met de offensieve revolutie geleid door middenvelders Tua Taguvilua, Mac Jones en Bryce Young.

Gewoon, het was niet veel nodig.

Dat is niet precies hoe Nick Saban een deel van zijn team ziet, want Alabama heeft sinds 2017 geen gemiddelde van 40 yards meer. Een jaar geleden was hij nummer 124 van de 130 FBS-teams met een gemiddelde van 38,3 yards per trap. De netbalschop was iets beter, met een rangorde van 106 op 36,84 yards, waarbij de Australiër James Burnip zijn eerste trap op een universiteitsvoetbalveld kreeg.

Hoe gaat het in het tweede jaar?

Saban zei dat Burnip “heel goed potentieel” heeft, maar aan consistentie moet werken.

“Als hij nu de juiste stappen neemt en de bal laat vallen, heeft hij een heel sterk been, maar hij moet het gewoon op een heel consistente basis doen”, zei Saban. “Hij is veel verbeterd, dus we hebben meer vertrouwen. Ik denk dat hij meer zelfvertrouwen heeft. Ik denk dat hij zich veel beter voelt over de situatie waarin hij zich bevindt en wat er van hem wordt verwacht, en hij heeft dit najaar goed werk geleverd kamp.”

Met de Alabama kookovertreding, scoorde Alabama gemiddeld slechts 3,2 ballen per spel – 116 in de natie.

READ  Vechten in de menigte stelt de Peoria Hai Mitamura-wedstrijd in het Peoria Stadium uit

En hoewel hij geen moonshots maakte zoals Scott deed van 2014-17, verminderden de hoge trappen van Burnip het aantal trappen dat hij kon teruggeven. Concurrenten behaalden gemiddeld slechts 0,9 rendementen per spel, het laagste van 28, voor 6,54 yards per spel.

Van de in totaal 48 passen vielen er 15 in de 20.

De langste trap van Burnip van het seizoen was 50 yards tegen Georgia in het SEC Championship. Hij had die avond in Atlanta vijf schoten van gemiddeld 43,8 yards.

Michael Casagrande is een verslaggever voor de Alabama Media Group. Volg hem op Twitter Tweet insluiten of op Facebook.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *