Waarom je nooit de Google Bard-app moet downloaden

Waarom je nooit de Google Bard-app moet downloaden

Coole Google gebruiken? Goed idee, maar doe het in de browser. Chatbot AI wordt veel aangeboden als app, maar er heeft nooit een officiële app bestaan. Het zijn dus allemaal oplichting en je moet ze zoveel mogelijk uit de buurt van je telefoon houden. Google heeft er zelfs juridische stappen tegen ondernomen.

Google Bard is geen app

Google is te laat Trefwoord Ze verneemt dat ze betrokken is bij een rechtszaak om kwaadwillenden aan te pakken die mensen willen oplichten door Google Bard een download aan te bieden. Bard kan niet worden gedownload en is ook geen app: u kunt deze alleen openen op de website van Bard. Dit is Bard.google.com.

Het is logisch dat hackers en ander internettuig ervoor kiezen chatbots aan te bieden die ook erg populair zijn. Op deze manier realiseren mensen zich minder snel dat ze software downloaden die niet hun beste belangen voor ogen heeft. Waar fans zijn, zijn ook mensen die willen profiteren van de situatie. Google schrijft:

“We willen een bevel om te voorkomen dat oplichters dit soort domeinen opzetten en deze uitschakelen bij Amerikaanse domeinregistreerders. Als dit lukt, zal het een afschrikwekkende werking hebben en een duidelijk mechanisme bieden om soortgelijke oplichting in de toekomst te voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Het tegengaan van de verspreiding van malware

Het gaat overigens niet zozeer om de apps in de Play Store, want die worden – als het goed is – al door Google gefilterd. Dit zijn advertenties op sociale media waarin mensen worden aanbevolen de nieuwste versie van Bard te downloaden. In feite download je malware. Naar verluidt heeft Google sinds april van dit jaar een uitdrukking 300 keer gemarkeerd om er zeker van te zijn dat deze offline is. Maar zoals u ongetwijfeld voelt: het is een druppel op de gloeiende plaat. Het zou ons niet verbazen als ChatGPT hier ook last van heeft, al is het “nadeel” dat het ook beschikbaar is in applicatievorm, wat het moeilijker maakt om mensen te waarschuwen.

READ  Nothing Launcher kijk eerst naar Nothing OS, gewoon downloaden

Het is een druppel op de gloeiende plaat, maar Google zegt dat er in wezen een specifieke groep is die zich op anderen richt. Het gaat om een ​​groep mogelijk in Vietnam. Door Facebook-pagina's en -groepen te gebruiken en betaalde advertenties op Facebook te plaatsen, hebben veel gebruikers de neiging malware te downloaden. Uiteraard wil Google niet alleen zo’n groep tegenhouden, maar ook een voorbeeld stellen. A: “Wij accepteren dit niet, dus begin er niet aan.”

Bent u ooit dit soort nepadvertenties tegengekomen? Deel het nu in de reacties.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *