WhatsApp reageerde nadat Elon Musk Trust Nothing tweette

WhatsApp reageerde nadat Elon Musk Trust Nothing tweette

WhatsApp heeft deze claim afgewezen.

New-Delhi:

Het screenshot van een Twitter-technicus van zijn apparaat heeft geleid tot bezorgdheid over vermeende WhatsApp-toegang tot de microfoon van het apparaat, zelfs als de app niet in gebruik is. Ingenieur Fouad Al-Dubairi beweerde dat zijn WhatsApp constant de microfoon gebruikte terwijl hij sliep.

Zijn bezorgdheid leidde ook tot een reactie van zijn baas, Elon Musk.

“Vertrouw niets, zelfs niets”, schreef Musk op Twitter.

Vakbondsminister Rajeev Chandrasekhar noemde het incident een inbreuk op de privacy en zei dat de regering het onmiddellijk zou onderzoeken.

“Dit is een onaanvaardbare inbreuk op de privacy. We zullen deze zaak grondig onderzoeken en actie ondernemen tegen elke inbreuk op de privacy, zelfs met de voorbereiding van de nieuwe wet op de bescherming van digitale persoonsgegevens DPDP (sic)”, de federale staatssecretaris voor elektronica en technologie getweet.

WhatsApp wees de claim af en zei: “Gebruikers hebben volledige controle over hun microfooninstellingen op Google voor onderzoek en compensatie.”

“Als de toestemming eenmaal is verleend, heeft WhatsApp alleen toegang tot de microfoon wanneer de gebruiker in gesprek is of een audio- of videonotitie opneemt – en zelfs dan wordt die communicatie beschermd met end-to-end encryptie, zodat WhatsApp ze niet kan horen. ” voegde ze eraan toe.

READ  DeX-achtige modus komt naar Pixel? Google maakt eindelijk uitvoerweergave mogelijk

Veel gebruikers in de commentarensectie hebben echter beweerd dat ze met soortgelijke problemen worden geconfronteerd.

WhatsApp is nog steeds de meest populaire instant messaging-app die end-to-end-codering gebruikt om te voorkomen dat de inhoud van berichten door iemand anders wordt gelezen.

Bovendien heeft WhatsApp in het verleden enkele privacyproblemen gehad, zoals: het delen van enkele gebruikersgegevens met moederbedrijf Meta, zoals uw telefoonnummer, apparaatinformatie, locatie en contacten.

Signal en Telegram claimen gebruikers meer privacy te bieden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *