Winamp in een modern jasje gestoken

Weinig mediaspelers zijn zo succesvol geweest als Winamp, maar de hoogtijdagen zijn nu voorbij, vooral door de komst van streamingdiensten. Inmiddels werken ze echter aan een comeback en wordt de muzieksoftware geüpdatet.

Sinds eind jaren negentig wordt Winamp gebruikt om lokale muziekbestanden af ​​te spelen. De nieuwe variant lijkt echter meer op een streamingdienst, of in ieder geval iets waar je nieuwe muziek kunt ontdekken of kopen.

De tekst die de bijbehorende website voor je opent, is “Opnieuw uitgevonden om je te verbinden met de muziek en artiesten waar je van houdt.” Maar hoe de speler er in de toekomst uit zal zien, is nog niet bekend gemaakt.

Meer dan mp3-bestanden

De programmamakers zien Winamp duidelijk als een alles-in-één audioservice. Daarom zullen binnenkort podcasts, radiostations en luisterboeken beschikbaar zijn, zoals vermeld op de AudioValley-website. Dit Belgische bedrijf is sinds 2014 eigenaar van Winamp. Ook willen ze artiesten eerlijker vergoeden, want bijvoorbeeld Spotify krijgt vaak kritiek omdat muzikanten daar weinig betaald krijgen.

Veel gebruikers

wie heeft er interesse, U kunt zich aanmelden als bètatester. De klassieke versie van Winamp is ook nog steeds beschikbaar om te downloaden. Het betreft versie 5.8, die in 2018 is uitgebracht. Sindsdien zijn er geen updates meer uitgebracht voor de software, die naar verluidt nog 80 miljoen gebruikers heeft. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe Winamp wordt onthuld of uitgebracht.


Reacties die off-topic zijn, worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over mogelijke spelfouten, opmerkingen en andere vragen over de site kunnen via e-mail naar de sitebeheerder worden gestuurd.

READ  5 beste offline mobiele games voor AndroidLees ook

Duidelijker privacybeleid voor WhatsApp na hoge boete

Duidelijker privacybeleid voor WhatsApp na fikse boete

More from Madison Garrett
Sekiro: Shadows Die Twice Gratis update nu live, voegt nieuwe modi en skins toe
Developer From Software heeft dat bevestigd de gratis update voor Sekiro: Shadows...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *