Windows 11 SE wordt niet apart verkocht en kan na verwijdering niet opnieuw worden geïnstalleerd

Zoom / De standaardachtergrond voor Windows 11 SE.

Microsoft

Microsoft gaat de strijd aan met Chromebooks op scholen met $ 250 Surface Laptop SEGoedkope hardware is echter slechts een deel van de vergelijking. Een van de redenen waarom Chromebooks zo succesvol zijn in het onderwijs, is Chrome OS, dat zeer geschikt is voor apparaten van een lager niveau, gemakkelijk te beheren is voor IT-beheerders en moeilijk te kraken is met foutieve apps of malware.

Het antwoord van Microsoft op Chrome OS is: Windows 11 SE. In tegenstelling tot eerdere inspanningen zoals Windows in S-modus (wat nog steeds een apart ding is), is Windows 11 SE niet zomaar een gewone versie van Windows met een goedkopere licentie of een gereduceerde versie die op minder apps draait. Windows 11 SE slaat standaard alle bestanden (inclusief gebruikersprofielinformatie) op in de OneDrive-accounts van studenten, en sommige standaard Windows 11-functies zijn verwijderd om een ​​”afleidingsvrije” leeromgeving te garanderen die beter werkt op lagere apparaten. Het besturingssysteem geeft IT-beheerders ook exclusieve controle over welke applicaties en browserextensies kunnen worden geïnstalleerd en uitgevoerd via Microsoft Intune.

Als je een IT-beheerder op school bent en een hele reeks laptops of desktops hebt, vraag je je misschien af ​​of je Windows 11 SE kunt kopen en installeren op de hardware die je al hebt, zodat je kunt profiteren van de wijzigingen zonder nieuwe hardware te kopen. Het antwoord, zegt Microsoft, is nee. De enige manier om Windows 11 SE te krijgen is met Windows 11 SE-laptops. En als u een nieuwe image van een Windows 11 SE-apparaat maakt met een andere versie van Windows 10 of Windows 11, is het niet langer mogelijk om Windows 11 SE opnieuw te installeren.

READ  Het schakelde over van iPhone XR naar iPhone 12 en het werd raar

De situatie is vergelijkbaar met de manier waarop Microsoft ARM-versies van Windows 10 en Windows 11 in licentie geeft – deze versies zijn beschikbaar op nieuwe hardware die is gekocht bij pc-makers, maar individuen en organisaties kunnen geen licenties kopen om op hun ARM-apparaten te installeren, zoals de Raspberry Pi of Apple Silicium Macs.

Het is waar dat standaardversies van Windows ook via Intune kunnen worden beheerd, zodat die oude laptops en desktops nog steeds kunnen worden beheerd met dezelfde tools die beheerders zouden gebruiken voor Windows 11 SE. Maar het lijkt een gemiste kans om IT-beheerders van scholen in staat te stellen één Windows 11 SE-image te maken voor alle apparaten die ze beheren. Dit zou het verkoopargument kunnen zijn van Windows 11 SE op Chrome OS, dat ook niet op bestaande pc’s kan worden geïnstalleerd; Oplossingen van derden, zoals: CloudReady van Neverware Het komt zo dicht mogelijk bij een versie van Chrome OS die op alles werkt.

Microsoft heeft documentatie gepubliceerd (PDF) verklaart volledig de verschillen tussen Windows 11 SE en andere versies van Windows (inclusief Windows in S-modus).

Written By
More from Lesley Curry
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *