Yahoo komt weer in beeld als een paarse telefoon voor Yahoo Mobile

Terwijl de opkomende Yahoo uit de jaren negentig nu alleen nog in onze herinneringen leeft, blijven de naam en het merk nog steeds op zombieachtig lijken voor de andere producten van zijn eigenaar Verizon – deze keer, de ZTE Blade A3Y, een exclusieve telefoon voor Yahoo Mobile met de bekende paarse tint van het gelijknamige bedrijf.

Naast zijn uitbarsting van kleur, flitst de 5,4-inch 720p-telefoon van ZTE vooral zijn Yahoo-erfgoed op je startscherm, met een overvolle verzameling van bloatware handige vooraf geïnstalleerde Yahoo-apps zoals de reclamevrije Yahoo Mail Pro (ja, Yahoo Mail biedt normaal gesproken advertenties), Yahoo Weather en Yahoo News. De paarse achterkant van de telefoon is voorzien van een vingerafdruksensor om het apparaat te ontgrendelen, een 8 MP camera en een verwijderbare achterplaat voor toegang tot de batterij van de telefoon. Om die batterij op te laden, zit er een USB-C-poort aan de onderkant van de telefoon.

De Blade wordt geleverd met Android 10, aangedreven door een lagere MediaTek quad-core 2,0 GHz-processor en 2 GB RAM. De telefoon zal niemand verrassen met snelheid, en de opslag is ook minimaal, beginnend bij 32 GB en uitbreidbaar tot 2 TB met een microSD-kaart. Met die goedkopere, minder opwindende onderdelen haalt de Blade een budgetvriendelijke prijs van $ 49,99.

Yahoo Mobile trad toe tot Visible als de andere MVNO van Verizon in maart en biedt hetzelfde onbeperkte (in naam) abonnement van $ 40 per maand. Dit is de eerste exclusieve telefoon van de koerier sinds de lancering begin dit jaar, en op zijn eigen manier legt hij perfect de verminderde staat van Yahoo in 2020 vast.

Een branded budgettelefoon is slechts de meest recente vermelding in Yahoo’s lange reis van webservices-titan tot naam van Verizon. De telecomgigant kocht de branding, e-maildienst en advertentietechnologie van het bedrijf in 2016, wat de resterende zoekmachines, forums en blogonderdelen van het bedrijf ertoe aanzette te proberen de naam te veranderen in Altaba. Verizon zou later Yahoo combineren met AOL om te creëren Eed, die na verschillende gegevens inbreuken en Priveproblemen leidde tot een afschrijving van de aankoop van de twee bedrijven door de vervoerder en een verdere rebranding naar Verizon Media.

Al deze bewegingen verbleken in vergelijking met wat Yahoo was: een van de eerste plaatsen die veel mensen op internet bezochten en een dominante zoekmachine in een tijd vóór Google. ZTE’s Blade A3Y is niet de oude Yahoo, en heeft eigenlijk alleen zijn kleur, maar het is leuk om te onthouden wat het was. De telefoon is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de introductieprijs van $ 49 bij Yahoo Mobile.

READ  Het Twitter-account op Xbox Game Pass lijkt een enorme nieuwe game te plagen
Written By
More from Lesley Curry

Computerspel in het oerwoud

Computerspel in het oerwoud De succesvolle Poolse game-ontwikkelaar CD Projekt Red brengt...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *