YouTube heeft een hekel aan advertentieblokkers, begint video's over te slaan en te dempen (Update: Verklaring)

YouTube heeft een hekel aan advertentieblokkers, begint video's over te slaan en te dempen (Update: Verklaring)

Edgar Cervantes / Android-autoriteit

Turkse lire; dr

  • YouTube is begonnen met het overslaan van video's voor gebruikers die toegang proberen te krijgen tot de dienst met een actieve advertentieblokkering. Als je voorbij de overgeslagen video's kunt komen, dempt YouTube de video ook.
  • Gebruikers hebben gemeld dat ze deze maatregelen met succes hebben omzeild met behulp van verschillende advertentieblokkers, maar we raden je aan YouTube Premium te verkennen als een probleemloze oplossing.

Bijgewerkt: 29 mei 2024 (05:42 uur ET): We hebben contact opgenomen met YouTube voor een verklaring en een YouTube-woordvoerder heeft ons het volgende verstrekt:

Advertentieblokkers zijn in strijd met de Servicevoorwaarden van YouTube en we dringen er al een tijdje bij gebruikers op aan hun favoriete videomakers te steunen en Advertenties op YouTube toestaan Of probeer YouTube Premium voor een advertentievrije ervaring. Niet-gerelateerde inspanningen om de prestaties en betrouwbaarheid van YouTube te verbeteren kunnen resulteren in een suboptimale kijkervaring voor gebruikers van advertentieblokkers.

Volgens de verklaring probeert YouTube niet opzettelijk gebruikers van adblockers te hinderen met deze nieuwe stap, maar zijn dergelijke gebruikers in het kruisvuur terechtgekomen vanwege een prestatiegerelateerde update.


Origineel artikel: 28 mei 2024 (02:37 AM ET): YouTube vecht al een tijdje tegen adblockers en raadt gebruikers aan zich te abonneren op YouTube Premium of hun adblocker uit te schakelen en vrede te sluiten met de steeds toenemende advertenties op het platform. Het platform heeft verschillende trucs toegepast, zoals vertragingen, aftelklokken en meer, om meer gebruikers te overtuigen om over te stappen op eerlijke manieren om inkomsten te genereren. De nieuwste maatregel van YouTube tegen advertentieblokkers is om video's helemaal over te slaan en zelfs de audio te dempen.

READ  Ex-McDonald's-medewerker Bruno Bouchet onthult een kleine levenshack om te voorkomen dat chips afbrokkelen

Reddit-gebruiker SDHD4K Deel de nieuwste tactieken van YouTube tegen advertentieblokkers. Als u een advertentieblokkering inschakelt, gaat het afspelen van de video rechtstreeks naar het einde en wordt het afspelen volledig overgeslagen.

Zoals je kunt zien, laat YouTube je, als je advertentieblokkering inschakelt, niet echt toe dat je de video afspeelt en van de inhoud geniet.

Andere gebruikers in de Reddit-thread zeiden dat ze ook geluidsverlies ervaren bij het gebruik van de advertentieblokkering van YouTube. Ze kunnen de volumeschuifregelaar aanpassen om het geluid weer in te schakelen, maar het geluid wordt weer gedempt zodra ze de schuifregelaar verlaten. Dus als je voorbij het overslaan van video's kunt komen, krijg je een video-ervaring zonder geluid.

YouTube-advertentieblokkering

Het blokkeren van adblockers is een kat-en-muisspel, hoewel dit probleem Adblock Plus het vaakst lijkt te treffen. Sommige adblockers hebben al oplossingen voor dit probleem geïmplementeerd. Gebruikers hebben gemeld dat uBlock Origin goed werkt op Firefox en Brave, terwijl anderen de voorkeur geven aan Opera GX of alternatieve clients zoals Gratis buis.

Ben jij blij met de staat van YouTube in 2024?

13925 stemmen

We raden gebruikers echter ten zeerste aan om YouTube Premium als optie te verkennen. Ik moet toegeven dat de advertentie-ervaring op YouTube de afgelopen maanden aanzienlijk is verslechterd, waarbij er veel lange advertenties verschijnen die niet kunnen worden overgeslagen. Gezien de mate waarin mijn gezin YouTube als service gebruikt, evalueren we of het zinvol is om een ​​gezinsabonnement op YouTube Premium te nemen en daarnaast van YouTube Music te genieten.

READ  Apple introduceert nieuwe iPad en iPad Pro met snelheidsverbeteringen

We hebben contact opgenomen met YouTube voor een verklaring. We zullen dit artikel bijwerken als we iets van hen horen.

Heb je een tip? spreek met ons! E-mail onze medewerkers op [email protected]. U kunt anoniem blijven of erkenning krijgen voor de informatie, het is uw keuze.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *