Ziggo hoeft de klant geen waarschuwing te sturen over illegaal downloaden

Ziggo hoeft geen medewerking te verlenen aan het verzoek van de BREIN organisatie om een ​​waarschuwingsbericht naar de klant te sturen, Speciaal Voorzieningenrechter in Utrecht vandaag. BREIN, die de belangen van rechthebbenden behartigt, wil dat de aanbieder wordt verplicht om berichten met waarschuwingen door te sturen naar klanten die illegaal materiaal zouden hebben gedownload. De organisatie heeft wel het IP-adres waarmee illegaal gedownload wordt, maar niet de NAW-gegevens van de persoon.

De nieuwe zaak betrof een opdrachtgever die volgens BREIN “meer dan 200 populaire e-books heeft gepubliceerd”. Volgens de rechter is het echter niet zeker dat de persoon achter het IP het auteursrecht heeft geschonden. Volgens de rechter zou het kunnen dat iemand anders het IP-adres gebruikt zonder medeweten van de Ziggo-klant.

Verder is volgens de rechtbank het doorsturen van een waarschuwing over illegaal downloaden in strijd met de Privacywet AVG, zolang Ziggo daar geen vergunning voor heeft. BREIN meent dat Ziggo geen toestemming nodig heeft van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) voor waarschuwingsbrieven of het verstrekken van NAW-gegevens aan klanten. De rechter is het daar niet mee eens.

Met de waarschuwingsberichten hoopt BREIN dat mensen vrijwillig stoppen met het illegaal downloaden en uploaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

zwaartekracht

In februari verloor BREIN een Een soortgelijke rechtszaak tegen Ziggo. Het ging destijds om IP-adressen van Ziggo-klanten die werden gebruikt voor illegaal downloaden en uploaden via BitTorrent.

Brienne is hoe dan ook aantrekkelijk. “Auteursrechtschending moet bestreden kunnen worden. Het omleiden van waarschuwingen is de minst rigoureuze manier van handhaven. Door dit te weigeren is de Rechtbank Utrecht feitelijk op het verkeerde spoor”, reageert BREIN-directeur Tim Kuik. “Dit besluit is fundamenteel onjuist. Het afwijzen van de kwestie van NAW-gegevens is eveneens onjuist en in strijd met de jurisprudentie. BREIN ziet het hoger beroep in vertrouwen tegemoet.”

READ  Cloud-native ontwikkelprognoses vereisen kennis en ervaring

More from Madison Garrett
Vals spelen werd betrapt in Call Of Duty terwijl hij liet zien dat hij geen valsspeler was
In de laatste kampioenswedstrijd, a Call of Duty: Vanguard De speler werd...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *