Zine Month is een kans voor onafhankelijke TTRPG-makers om zich los te maken van Kickstarter

In december kondigde crowdfundinggigant Kickstarter aan dat het zijn technologie in de toekomst zou overdragen aan blockchain. Dan, met een opzegtermijn van minder dan een maand, Verplaatst Het beroemde community-evenement heet Zen Quest. Deze twee beslissingen veroorzaakten een breuk met een van de meest levendige gemeenschappen: de ontwerpers van onafhankelijk geproduceerde tabletop role-playing games (TTRPG’s). Nu gaat een groep van meer dan 100 TTRPG-makers, waaronder individuele winkels en kleine teams, hun eigen weg.

Hun nieuwe evenement, genaamd Zain maandStart op 1 februari. De organisatoren vertelden Polygon dat ze Kickstarter hebben gebruikt. En hoewel makers van Zine Month in 2022 elk crowdfundingplatform mogen gebruiken dat ze willen, is het plan in 2023 om het gebruik van Kickstarter volledig uit te faseren. Uiteindelijk hopen de organisatoren dat het creëren van een kritische massa aan talent nieuwe kansen zal openen en een nieuw publiek zal aantrekken, ongeacht wie met het geld omgaat.

Zine Quest begon in 2019 als een manier voor Kickstarter om de zichtbaarheid van onafhankelijke TTRPG-makers op zijn platform te vergroten. In de afgelopen drie jaar – waaronder twee keer tijdens de wereldwijde pandemie – heeft Zine Quest honderden onafhankelijke TTRPG-ontwikkelaars geholpen bij het promoten en financieren van hun bedrijven. Meer dan 800 projecten In totaal zijn de meeste gemaakt voor kleine games ter grootte van brochures en pdf’s.

Het evenement vond altijd plaats in februari, maar op 5 januari maakte Games Director Anya Coombs een verrassende aankondiging dat Zine Quest 2022 zou worden verplaatst naar augustus. Logica wordt gedeeld met Polygon tijdens Een exclusief interview aan het einde van het jaar, was dat alle activiteit die wordt gegenereerd door de jaarlijkse Gen Con-gamingconferentie voor tabletop-games – lange tijd een centraal punt voor tafelblad-crowdfundingprojecten van alle soorten – meer belangstelling, en dus meer geld, zou trekken bij onafhankelijke makers van inhoud.

Er is maar één probleem, zegt Charles Ferguson-Avery, een van de makers van Zine Quest. Als indie-ontwikkelaars acht maanden wachten om hun grootste campagne van het jaar te lanceren, zullen velen van hen gewoon failliet gaan.

“Ik ben iemand die voor geld afhankelijk is van februari”, zei Ferguson Avery maandag in een interview met Polygon. “We hebben drie jaar van dit soort reguliere evenementen gehad. Dus, ineens, verander een maand voordat het gebeurt, voor velen van ons, het voelt als een kleed uittrekken. Voor velen van ons doen we dat niet het geld hebben om het tapijt te trekken en gemakkelijk terug te komen. […] We hebben iets nodig om die tijd in februari te vullen.”

Ook opdoemen op de achtergrond? Kickstarter-hub in blockchain-technologie.

“Veel van ons in de tabletop role-playing game-gemeenschap zijn er om vele redenen erg tegen”, zei Ferguson Avery. “Als iemand die er een beetje mee heeft gespeeld, is het behoorlijk inefficiënt. Het gebruikt meer stroom dan het nuttig is. We hebben al een aantal systemen die internet creëren, wat waarschijnlijk niet de beste manier is, maar het is zeker beter dan het gebruik van blockchain.”

Voor meer informatie over de controverses rond blockchain-technologie, inclusief de mogelijke impact op het milieu, bezoek de broer of zus-site de rand Hij heeft een geweldige uitleg.

Vanaf vandaag zegt Ferguson-Avery dat er meer dan 100 TTRPG-projecten zijn ontwikkeld De officiële website van Zain. Elke dag komen er meer bij. De website bevat veel nuttige informatie over hoe je je eigen zen kunt creëren, inclusief alternatieve plaatsen om een ​​crowdfunding-campagne te hosten.

READ  Ohio State vs.Noordwestelijke score, afhaalrestaurants: Buckeyes winnen Big Ten achter Trey Sermon's recordspel
More from Madison Garrett
Zelda: Ocarina Of Time is eindelijk opgenomen in de Video Game Hall of Fame
Foto: Nintendo Een paar maanden geleden meldden we dat een van de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *