Zo krijg je FIFA 21 gratis op PS5 en Xbox Series X en S!

We moeten nog even geduld hebben, maar dan komt FIFA 21 eindelijk uit. Tijdens de onthulling van de nieuwste editie maakte EA direct bekend dat FIFA 21 naast de huidige generatie consoles ook naar de next-gen komt. Voordat de PS5 en Xbox Series X en S nog moeten worden uitgebracht, wordt FIFA 21 uitgebracht op vrijdag 6 oktober 2020. De Xbox Series X en PlayStation 5 staan ​​gepland voor respectievelijk 10 en 19 november.

Om ervoor te zorgen dat spelers met een PlayStation 4 en Xbox One niet wachten met het kopen van FIFA 21 tot ze een nieuwere generatie console hebben, komt EA met iets slims. Iedereen die de game koopt, ontvangt gratis een upgrade naar de nieuwe consoles. Hiervoor is het een samenwerking aangegaan met Sony en Microsoft, om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt.

Moet ik FIFA 21 twee keer kopen?

Het antwoord op deze vraag is heel simpel, namelijk nee. Door gebruik te maken van het zogenaamde Dual Entitlement, vraagt ​​EA je niet tweemaal FIFA 21 te kopen. Zodra je je PS4 of Xbox One hebt vervangen door een PS5 of Xbox Series X of S, kun je je FIFA 21-exemplaar zonder extra kosten upgraden met Dual Entitlement. Dit is mogelijk tot de lancering van FIFA 22.

Hierbij maakt het niet uit of je FIFA 21 online of fysiek hebt gekocht. Maar let op! Het is waar dat als u de discless PS5 Digital Edition, omruilen is alleen mogelijk als FIFA 21 digitaal is gekocht. EA zegt dat fysieke schijven nog niet kunnen worden gebruikt om te upgraden naar schijfloze consoles. Hetzelfde geldt ook voor de Xbox Series S.

READ  Met Android 12 is het gemakkelijk om apps buiten de Play Store te downloaden

FIFA 21 op de volgende generatie

Als je een fysiek exemplaar van FIFA 21 op Xbox One of PS4 koopt, kun je de game gratis downloaden en spelen op Xbox Series X, S of PS5 via Microsoft en PlayStation Store. Voor de PS5 heb je wel de FIFA 21-schijf nodig om te spelen. Je FIFA 21 is digitaal gebundeld op next-gen en je kunt de next-gen-versie downloaden uit de winkels.

FIFA 21 van PS4 naar Xbox Series X of Xbox One naar PS5?

Helaas is het niet mogelijk om van consoleteam te wisselen. EA heeft aangekondigd dat een FIFA 21 next-gen upgrade alleen mogelijk is als je de game van PlayStation naar PlayStation en Xbox naar Xbox doet.

FIFA 21 huidige generatie vooruitgang naar volgende generatie

Niet alle vooruitgang die je aan het begin van FIFA 21 boekt, gaat naar de volgende generatie. Alleen FIFA Ultimate Team en Volta Mode worden geport. Vooruitgang in alle andere modi, waaronder online seizoenen, coöpseizoenen, carrièremodus en profclubs, is alleen voor de console waarop je speelt en wordt niet overgedragen tussen consoles.

FIFA 21 wordt op vrijdag 6 oktober 2020 uitgebracht voor PlayStation 4, Xbox One, pc en Nintendo Switch.

Dit artikel is bijgewerkt op 25 september 2020.

More from Madison Garrett

De bèta-update van Outriders is nu beschikbaar om te downloaden

Eind februari verscheen een Outriders-demo in de PlayStation Store en onlangs maakte...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *