Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Game of Thrones: Episode Four - Staat als een huis - Xbox One Gaming
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Registreren Inloggen

Game of Thrones: Episode Four – Staat als een huis

Sons of Winter, de vierde episode van Telltale’s Game of Thrones, komt wat betreft verhaal en personages steeds meer in de buurt van de kwaliteit van de tv-serie. Een groot compliment wellicht, maar zeer zeker terecht.

Game of Thrones: Episode Four – Staat als een huis

Bekende setting

Telltale heeft met Game of Thrones de zaken de best slim aangepakt natuurlijk. Ze hebben een reeds bestaand, doch onbekende familie gepakt en hebben daar vervolgens een saus overheen gegoten die onherroepelijk aan House Stark, wellicht de meest sympathieke familie uit de serie, doet denken. Zowel wat betreft afkomst als opbouw van het gezin raakt het meerdere bekende snaren. Deze familie zetten ze vervolgens op enkele reeds bekende plekken neer zoals de Wall en Kingslanding en ze hebben er zelfs enkele cameo’s op losgelaten van bekende personages als Tyrion en Jon Snow zodat succes bijna vanzelfsprekend is. Echter zal een game toch ook een eigen smoel moeten ontwikkelen wil het interessant blijven en gelukkig kan ik, met dit vierde deel achter rug, melden dat de familie Forrester zich prima staande weet te houden. Telltale presenteert hier een fijne mix van zeer geslaagde karakters met een verhaallijn die uitstekend aansluit op continuïteit van de serie.

Als een huis

Want de vier speelbare familieleden, en de aan hen gekoppelde verhaallijnen, worden stuk voor stuk steeds interessanter. Rodrik, hoofd van huize Forrester, heeft te maken met directe rivaal Gryff Whitehill die hem praktisch zijn eigen kasteel heeft uitgeschopt. Daarnaast is er een mogelijke verrader in zijn kring van vertrouwelingen. Zijn zus Mira, die in Kingslanding dient als handmaiden van Margaery Tyrell, probeert haar huis op politieke wijze te ondersteunen door ze rechten op houtkap te verlenen.

game-of-thrones-episode-4-whitehill

Voormalig schildknaap Duncan Tuttle is naar de Night’s Watch gestuurd waar hij het mysterie omtrent The North Grove hoopt te ontrafelen en dan is er nog de bijlgooiende, en mijn persoonlijk favoriet, tweede zoon annex huurling Asher. Eens verbannen naar Essos, wordt hij nu gevraagd zijn familie te helpen door een leger in te schakelen. De 4 verhaallijnen hebben allemaal prachtig met elkaar te maken en hebben in de afgelopen 3 afleveringen mooi de kans gekregen er echt iets eigens van te maken wat ze met verve gedaan hebben. Nu de plotten allemaal flink staan, gaan ze met deze 4de episode aan de slag om een en ander aan het rollen te krijgen.

Flinke bak stront

En dat is geen seconde te laat want tot dusverre is er toch ook een flinke bak stront over alle hoofdpersonages uitgegoten. Ze kregen zoveel tegenslag dat het af en toe nog maar de vraag was of ze hier überhaupt nog wel uit zouden komen. Zonder verder iets te willen spoileren kan ik melden dat er aan het eind van Sons Of Winter zowaar een paar piepkleine spoortjes van licht te zien zijn aan het eind van de tunnel, maar met nog twee episodes te gaan kan dat echt nog alle kanten op. Dat neemt niet weg dat ik me met deze episode wellicht het meest heb vermaakt tot dusverre. Met name bij Rodrik, die discutabel het meest te verduren heeft gehad, werden een paar interessante toevoegingen gedaan die de verhoudingen met House Whitehill weer flink op scherp zetten. Mira ondertussen, begint het spel eindelijk een beetje te snappen en durft wat meer risico te nemen maar de show wordt gestolen door Asher. Zijn stuk bestaat vooral uit actie maar geeft ook wat inzicht in het achtergrondverhaal van zijn metgezel Beshka. En dan is er nog Gared die zichzelf als enige meer in de problemen lijkt te hebben gewerkt en nu moet afwachten of zijn opgebouwde vriendschappen met Finn en Britt sterk genoeg zijn. Gastrol is er deze keer voor Daenerys Targaryen en hoewel het een toffe scene is, heeft de game het al lang niet meer nodig om relevant of interessant te blijven.

game-of-thrones-episode-4-daenerys

Quick Time Ergernis

Wat de game wel kan gebruiken is een betere engine want potverdorie, het is af en toe niet best, en dan druk ik me misschien nog zacht uit. Net als in de 2de episode is het ook hier met enige regelmaat vrijwel onmogelijk om sommige quick time events een beetje bevredigend te doorlopen doordat de game gewoonweg hapert of zelfs niet lijkt te reageren op de controls. Verder zien de graphics er af en toe erbarmelijk slecht uit en bij de loading screens is het altijd maar de vraag wat het geluid doet. Nu is dat laatste slordig, maar drukt het geen stempel. Het geklooi tijdens de quick time events is echter wel ergerlijk en het is gewoon kwalijk dat dit niet lekker werkt. Een flinke portie van de game bestaat uit actie die hierdoor onnodig vervelend wordt en het is een probleem dat al eerder voorkwam dus dat mag gewoon niet gebeuren. Telltale moet gewoon zorgen dat ze ook hun technische zaakjes op orde hebben. Dik minpunt wat mij betreft.

Keuzes

Gelukkig is de rest van de game wel heel erg in orde. De gesprekken zijn tof geschreven en lopen vloeiend, de personages zijn rijk aan karakter en er zitten weer een paar fraaie keuzes in, al moet ik zeggen dat er eentje wel heel dik aan zat te komen, en dus weinig verrassend was. Dat neemt overigens niet weg dat het een lastige keuze was want ook nu weer gooien ze een paar mooie dilemma’s op je pad waarbij je vaak moet kiezen tussen persoonlijke vriendschap of het welzijn van je familie. Het is hier dat de game, zoals dat wel vaker is bij Telltale, enorm uitblinkt en dat het je uitnodigt de game nog eens vaker door te spelen. Iets dat geen straf is want jongens, dat Westeros is toch wel een erg toffe setting.

Sons of Winter stopt de nodig sprankjes hoop in het verhaal en heeft bovendien veel dikke actie te bieden. Jammer dat de game zo veel hapert maar wat verder is dit wellicht de aflevering waar je de meeste voldoening uithaalt. Het wachten is nu op de season finale.

09-06-2015 om 22:26 | Mark

Parse error: syntax error, unexpected 'endif' (T_ENDIF) in /home/public/sites/www.xboxonegaming.nl/wp-content/themes/nervousplutonium/widget-related.php on line 76