100 dagen sinds Cyberpunk 2077 werd verwijderd uit de PS Store en puzzels blijven bestaan

Het is vandaag 100 jaar geleden dat Cyberpunk 2077 na de beschamende lancering uit de PlayStation Store werd verwijderd – plannen om de game opnieuw vorm te geven voor de verkoop op PS4 en PS5 zijn nog net zo duister als ze waren toen het voor het eerst werd aangekondigd, met zowel Sony als CD Projekt Red zwijgt merkbaar over het probleem.Als een snelle update werd Cyberpunk 2077 gelanceerd met grote prestatieproblemen, vooral op consoles van de laatste generatie, en Sony kondigde vervolgens eind 17 december 2020 zijn beslissing aan om Cyberpunk 2077 uit de verkoop te halen op PlayStation-apparaten.

In een eerste verklaring bood Sony restituties voor de game aan en voegde toe,[Sony Interactive Entertainment] Het zal ook Cyberpunk 2077 tot nader order uit de PlayStation Store verwijderen. Dat betekent dat de beslissing van Sony was, maar een latere verklaring van CD Projekt Red zei dat de beslissing kwam van een “discussie” met Sony over restituties. Ik heb nog nooit definitief gehoord wie er beslist om de game uit de verkoop te halen.Er werd geen specifieke reden gegeven om de game te verwijderen (om aan te geven dat deze nooit is verwijderd op Xbox, maar de restituties zijn verlengd), hoewel er gespeculeerd wordt dat de beslissing het ietwat restrictieve herstelbeleid van Sony heeft laten werken. Wat de onderliggende oorzaak ook was, de verwijdering was een totaal ongekende zet voor een spraakmakende game als Cyberpunk, en het bracht een aantal andere vragen met zich mee, waarvan de meeste na meer dan drie maanden niet waren beantwoord.

READ  Xbox-games aangekondigd met goud voor mei 2021

Een van de belangrijkste van deze vragen is: “Wanneer wordt het doorverkocht en wat is er nodig voordat dat gebeurt?” Noch Sony noch CD Projekt hebben sinds december specifieke antwoorden op deze vragen besproken, met het dichtste dat we halen uit de CDPR-verklaring: “We werken er hard aan om Cyberpunk 2077 zo snel mogelijk weer in de PlayStation Store te krijgen.”

IGN nam eerder dan gepland contact op met Sony en CD Projekt Red om te vragen naar plannen om het spel opnieuw te maken, en kreeg ondanks meerdere verzoeken geen antwoord van beide partijen.In termen van aanwijzingen is de beste die we hebben de eerder genoemde CD Projekt Red-roadmap voor game-updates. Toen het zich voor het eerst verontschuldigde voor de status van de lanceringsrelease, stelde CD Projekt een schema op met twee belangrijke patches, die samen zouden moeten worden opgelost. “De meest prominente problemen waarmee spelers worden geconfronteerd op consoles van de laatste generatie. De tweede release van deze patches, versie 1.2 is later vertraagd na een aanval Electronic is in de studio, maar onlangs hoorden we van de wijzigingen, wat betekent dat het waarschijnlijk binnenkort zal zijn. het is mogelijk dat als releases van de laatste generatie ongeldig worden verklaard, de game een keer kan worden teruggestuurd voor verkoop op PlayStation de patch komt aan.

Sony kan er echter ook voor kiezen om de herbevestiging te behouden totdat de game ook op de PS5 wordt bijgewerkt. De release van de volgende generatie van de game is gepland – om deze dichter bij de pc-versie te brengen – in de tweede helft van 2021, met gratis upgrades voor degenen die de game in de laatste generatie hebben gekocht. Sony (of CD Projekt Red) zal de game waarschijnlijk opnieuw willen opnemen zodra deze in zijn definitieve vorm is.

READ  "UP beloofde Ram Raj, kreeg Gundaraj"

Hierover speculeren is nogal verbazingwekkend. CD Projekt Red zal zwijgen over wanneer spelers zijn iconische game opnieuw kunnen kopen op ‘s werelds grootste console, en dat Sony klanten niet wil vertellen wanneer de game, ondanks enorme controverse, al meer dan 13 miljoen exemplaren heeft verkocht. Terugkeren naar de winkelpui ziet er ronduit raar uit. De ontwikkeling en lancering van Cyberpunk was natuurlijk een echt onverwachte reis, maar het gebrek aan details in dit hoofdstuk van dat verhaal is ongebruikelijk, zelfs tussen de rest. Het is onmogelijk te raden of ze het heeft over voorzichtigheid binnen het bedrijf, gekibbel tussen de twee partijen of andere onuitgesproken kwesties.

Deze stilte maakt het moeilijk om te voorspellen waar je heen moet vanaf hier – we kunnen zien dat de game morgen terug te koop komt, of we kunnen zien dat het nog eens 100 dagen duurt. Simpel gezegd, er is niet eerder een geval als dit in games geweest – ik hoop dat die les voldoende is om te voorkomen dat het opnieuw gebeurt.

Joe Scribbles is de Executive News Editor van IGN. Volg hem Twitter‚Äč Heeft u een tip voor ons? Wilt u een mogelijk verhaal bespreken? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Written By
More from Aubrey Mason

De studio van Tencent achter Call of Duty: Mobile verdiende in 2020 $ 10 miljard

TiMi Studios, de ontwikkelaar van Tencent die een enorme hit heeft gemaakt...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *