12 apps voor een ontspannen zeilvakantie

De vakantie is begonnen. Met je telefoon uit in het donkerste hoekje van de kaartentafel, zit je lekker in de kuip, genietend van wind en water. of niet? Comfortabel zeilen heeft ook alle informatie over getijden, stromingen en ankers bij de hand. Met je mobiele apparaat heb je alles binnen handbereik. Welke apps gebruiken redacteuren lijnen Tijdens de zomervakantie van 2021? We nemen ze hier voor je op. Heb je iets gemist? Je kunt de lijst aanvullen in de comments.

Voorbereiding

1. Winderig: Heb je ooit zeilers horen praten over blauwe, groene of rode wind? Dan hebben ze misschien veel naar Windy gekeken. niet verrassend; De app is erg handig en laat je de weersvoorspelling zien in duidelijke kleurcodes. U kunt selecteren wat u wilt zien: windkracht en -richting, golfhoogte, onweer en nog veel meer. Ook kun je verschillende weermodellen met elkaar vergelijken. Verwarrend genoeg zijn er twee apps met dezelfde naam die niets met elkaar te maken hebben: Windy.app (blauw logo) en Windy.com (rood embleem). Ze doen allebei hetzelfde, hoewel onze redacteuren er de voorkeur aan geven Windy.appOmdat je er meer mee kunt doen. Zoals bekijk de laatst gedownloade prognoses offline (Pro-versie). De gratis versie is al behoorlijk compleet, maar met de betaalde versie (er zijn vaak aanbiedingen) kun je nog verder gaan. beschikbaar voor mij een appel Aan Android.

2. Surfcheck-toepassingen: Zeeweer, Tide en North Sea Stream Atlas zijn drie handige apps van softwareontwikkelaar Surfcheck. zeeweer gratis voor Android En het kost je 3,49 euro Iphone Van iPad. Toont actuele weers- en golfgegevens, rechtstreeks uit de meetnetten van KNMI en Rijkswaterstaat. VHF-berichten zijn erg handig. Uitbreiding Het kost € 2,49 en toont je astronomische getijvoorspellingen en actuele waterhoogtemetingen op alle 182 meetpunten van Rijkswaterstaat, zowel op zee als in grote rivieren. Actuele Atlas van de Noordzee Bevat alle 91 getijkaarten uit de huidige HP33-atlas met actuele getijdenstatus in de Noordzee, Waddenzee en Zeeuwse Wateren, onder licentie van de Koninklijke Marine. Kaarten zijn offline, dus raadpleegbaar buiten draadloze netwerken en kosten € 11,99. Alle apps zijn beschikbaar voor Apple- en Android-apparaten.

Imray Getijdentabel

3. Imray Getijdenkaart: Handig hulpmiddel om snel informatie over getijden en stromingen te vinden. Met de gratis versie kunt u alleen de gegevens van vandaag bekijken, dus als een klein startpunt voor de betaalde versie. Gelukkig hoef je daarvoor geen rib uit je lichaam te trekken; Een jaarlijkse licentie kost € 4,49 en geeft toegang tot meer bruikbare data en tools. Imray Getijdentabel Het werkt met een eigen database, dus het is niet nodig om verbinding te maken met internet. beschikbaar voor mij een appel Aan Android.

Navionics Boating-app

Op de weg

4. Navionics Boating-app: Navigatie-applicatie als je het ons vraagt. De kaarten zijn duidelijk, gedetailleerd (als je voldoende inzoomt) en betaalbaar. Het werkt goed op een tablet of iPad. Je kunt de app eenvoudig offline gebruiken, zolang je niet vergeet alle nuttige gegevens te downloaden voordat de verbinding wegvalt. De gps van je tablet of smartphone geeft je locatie aan. De app kan ook gegevens van de AIS-transceiver weergeven (via wifi). Navionics Het heeft zoveel handige functies dat je elke keer weer iets nieuws ontdekt. Ticketprijs is afhankelijk van de regio. Download hier de gratis vaar-app een appel Aan Android.

levend water kaart

5. Levende waterkaart: Vaart u over de Nederlandse binnenwateren? Dan geeft deze app je heel veel nuttige informatie, zoals openingstijden en contactgegevens van bruggen en sluizen, actuele scheepvaartberichten over verstoppingen en live waterstanden. Softwareontwikkelaar Surfcheck heeft ook de AIS-functie geïntegreerd, waarmee je de locaties van schepen om je heen op een kaart kunt zien. De app is ook offline te gebruiken. levend water kaart Het kost € 4,99 per jaar en is beschikbaar een appel Aan Android. Neem een ​​kijkje in de web-app Waterkaart.net.

READ  Schattenjacht "Ontdek" Carnaval voor kinderen in Oud West

6. Maritiem verkeer: Deze app maakt het gemakkelijk om vriendelijke schepen te volgen en schepen om je heen te identificeren. scheepvaartverkeer Het vertelt je ook alles over de huidige situatie in de havens en geeft geschatte aankomsttijden. Je hebt een internetverbinding nodig. De gratis versie geeft je niet altijd de meest actuele informatie. Het startplan kost € 10,99 per jaar en geeft je toegang tot extra’s zoals een routeplanner. beschikbaar voor mij een appel Aan Android.

KNRM helpt

veiligheid

7. KNRM helpt: Met deze app wil KNRM watersporters helpen om goede informatie te krijgen en zich daarop voor te bereiden. De applicatie is ook handig om direct hulp in te roepen als er problemen zijn. Heeft u de rode belknop nodig om u door te verbinden met het Kustwachtcentrum? Indien u niet-dringende hulp nodig heeft, wordt via de groene belknop contact opgenomen met het KNRM Helpcentrum. Voor beide alarmen stuurt de applicatie de locatie en gegevens door (het is beter als u dit vooraf invult). nieuw exemplaar Beschikbaar sinds 13 juli 2021 en bevat veel nieuwe functies en verbeteringen. Je kunt nu een groep maken, elkaar waarschuwen en helpen waar nodig. Het is nu ook mogelijk om, als er wel een telefoonverbinding is maar geen mobiele dataverbinding, toch te bellen voor hulp vanuit de app. Update of download de app om een appel en voor Android.

8. Waterplantendetector: Waterplanten zuiveren water, maar kunnen ook voor veel overlast zorgen. Heeft u waterplanten gespot in het IJsselmeergebied? Geef het door aan de provincies Noord-Holland & Flevoland en Rijkswaterstaat via de Waterplant Detector app. Door een melding op te stellen, help je hen een waterplantoverlast te signaleren. U kunt ook de site bezoeken Waterplantmelder.nl Maak een rapport op. Download het voor een appel Aan Android.

Bloeiende algen

9- Bloomin-algen: Blauwalgen zijn eigenlijk geen algen of zeewier, maar bacteriën. Mensen die in contact komen met blauwalgen kunnen last krijgen van huiduitslag, braken, diarree, koorts of spier- en gewrichtspijn. De blauwgroene algenbloei kan vissen, watervogels, paarden, honden en andere dieren doden. Formele zwemwaterlocaties worden vaak nauwlettend in de gaten gehouden, maar blauwalgen gedijen ook goed op plekken waar weinig of geen toezicht is. Daarom hebben wetenschappers van Wageningen University & Research een gratis mapping-app ontwikkeld voor blauwalgen. Komt u blauwalgen tegen? Stuur dan een foto en locatie mee met de app. Een team van blauwalgenexperts zal het snel controleren en de persoon die de scène heeft gemeld vertellen of het blauwalgen zijn. Lees meer over blauwalgen Op de website van Wageningen University & Research. Download de app voor een appel Aan Mannelijk uiterlijk.

Navili

Vind een plaats

10. Naveli: Bent u op zoek naar een comfortabele haven of een mooie jachthaven? In deze applicatie delen gebruikers lokale informatie met elkaar. Hoe is de ligplaats? Houd je van noordenwinden? Wat is de afstand tot de supermarkt? Foto’s en opmerkingen tonen de informatie. In sommige havens van Europa kunt u een ligplaats reserveren. In de betaalde versie van Navili U kunt de informatie downloaden voor offline gebruik. Zoek hier naar een appel en hier voor Android.

READ  Negen misvattingen over effectiviteit

11. Ankerhorloge Pro: Slaap je ‘s nachts goed voor anker? Deze app houdt je GPS-locatie bij en activeert een alarm als je te ver afwijkt. Download het gratis een appel Aan Android.

Kom tot rust

12. Lijnen-app: Op zoek naar leuke leesvoer voor ‘s avonds op de bank of tijdens je wacht? Dan is de app van lijnen Uren leesplezier! Als abonnee krijg je gratis toegang tot onze archieven (tot zes jaar!) en gratis artikelpakketten, zoals het onderhoudspakket en vaarpakketten voor Het Kanaal, Groot-Brittannië en Scandinavië. Download het hier voor een appel Aan Android. Veel plezier met lezen!

Omslagfoto: CC0 Public Domain via becker

More from Madison Garrett

Na het verlaten van BioWare heeft EA “veel vertrouwen in de toekomst van de studio”

Na het vertrek van de voormalige General Manager van BioWare Casey Hudson...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *