2022 Stanley Cup-finale – Hoe Game 3 de rest van de serie beïnvloedt als blikseminslag terugkeert in een lawine met een 6-2 overwinning

TAMPA, FL – Wat een verschil als er 48 uur van plaats wordt gewisseld.

Hij kampt met een 2-0-achterstand in de Stanley Cup-finale van 2022 – en A. wordt uitgeschakeld 7-0 verlies Aan de Colorado Avalanche die zich onevenwichtiger voelde dan dat resultaat – de Tampa Bay Lightning kwam thuis en leverde een epische counterstrike, skater 6-2 overwinning Voor een ruige menigte in de Amalie Arena.

De inhoud van de serie lijkt te zijn veranderd en leidde tot een legitiem debat bij de doelman voor Avs, die hem verving Darcy Comber In het midden van de tweede periode van explosieverlies.

Wat hebben we geleerd in deze wedstrijd? En is het momentum van de Stanley Cup-finale volledig in het voordeel van Lightning verschoven?

Het is weer een ketting

Nadat hij in Game 2 in verlegenheid was gebracht door Lightning met een 7-0-nederlaag, heeft de aanvoerder Stephen Stamkos Hij zei: “Laten we eens kijken wat we hebben gemaakt als we thuiskomen.”

Wat een reactie in Game Three van opeenvolgende Stanley Cup-kampioenen. Ze verdedigden naar hun gebruikelijke maatstaven en beperkten de tegenstander voor de zesde wedstrijd op rij tot twee doelpunten of minder thuis. Ze kregen steraanbiedingen van hun beste spelers – Stamkos, Victor HedmanEn de Ondrej Balat En de Nikita Kucherov Hij speelde wedstrijden met meerdere punten, terwijl de keeper Andrei Vasilevsky Hij heeft 37 exporten.

Slechts vijf keer in de geschiedenis van de National Hockey League zijn de Stanley Cup-kampioenen met 3-0 gevallen in hun best-of-seven-reeks. Niemand keerde terug om te winnen, en vier van de vijf series eindigden met een sweep.

U hoeft zich nu geen zorgen te maken over bliksem. Het is weer een ketting. – Greg en Shinsky


breng donder

Maandag was bijna een maand geleden sinds Colorado voor het laatst een nederlaag proefde. Avalanche bereikte de bekerfinale met een 12-2 breakout record. In Game 3 bood Tampa Bay zijn bezoekers een groot deel van de bescheiden taart aan.

gedachte lawine Valery Neshushkin Hij scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd. John Cooper slaagde in de buitenspeluitdaging. deflatie.

dan Gabriël Landskog Eigenlijk gescoord op het machtsspel. 1-0, Colorado. Maar niet voor lang. Want na een volledig dominant optreden in Game 2 werd lawine niet op hetzelfde niveau uitgevoerd (of kon). Ze wonnen geen races of gevechten. Ze werden niet gestikt in de neutrale zone. In plaats van te worden geduwd, sloeg de bliksem in – keer op keer.

Colorado zou zonder hem in het nadeel zijn geweest Andrei Burakovsky In de line-up na een rechtshandig schot in Game 2. Nazim Qadri (Gebroken duim) Hij blijft ook buiten. Maar dat is geen excuus. De lawine werd het hele seizoen geprezen – en geprezen om zijn diepte. Je faalde in Game 3, terwijl de diepte van de bliksem hen toestond er doorheen te gaan.

En het doet geen pijn dat Vasilevskiy cool was. Darcy ComberOndertussen werd hij teruggetrokken nadat hij vijf goals had toegestaan ​​uit 22 schoten, en verving ze Pavel Francos. De volgende keeperscontroverse? Net wat een lawine niet nodig heeft.

Tampa Bay was het betere team in elk aspect van Game Three. Colorado verdiende twee Landeskog-doelen in sterk spel en werd overal gedwarsboomd. Dit was de grootste marge-lawine die verloren ging in de play-offs, en overtrof hun 4-1 verlies tegen de St. Louis Blues – Check Notes – 19 mei.

READ  Valve zegt dat Steam Deck's 'stick drift' een bug was en al is verzonden

Het volstaat te zeggen dat dit onbekend terrein is voor Colorado in de play-offs. Waar gaat de lawine heen vanaf hier? – Kristen Shelton

spel

0:49

Stephen Stamkos noemt het spelen op huisijs een factor die het vermogen van Lightning helpt om terug te keren naar de serie.


Geen verkeerde start

De start van Game 3 was precies wat de Lightning nodig had, en wat ze hadden verloren in hun vorige twee verliezen.

In de eerste twee wedstrijden van de serie viel Team Lightning tijdens de eerste 10 minuten van de wedstrijd door meerdere doelpunten. Die arme mensen op de weg hadden invloed op al het andere in het spel. Ze konden niets bewijzen wat ze wilden doen om de aanval van de lawine te vertragen. Ze gebruikten hun energie om uit die gaten te komen, en lieten weinig over om de Colorado te verdedigen of hun offensief te bewijzen.

Dat waren ook zelfgeboorde gaten. Bliksem gaf de lawine een 5-tegen-3 power-up in de eerste periode van Game 1. Ze namen een 1:1 penalty in Game 2. Colorado zette beide kansen om.

Zoals hij vaak doet, ward pat kastanjebruin Bied een oordeelkundige analyse van de situatie in Tampa Bay en hoe Lightning de lessen die zijn geleerd in Games 1 en 2 kan toepassen op Game 3.

“Deze jongens voelen zich goed, ze voelen de puck, het is een ander spel. Dus blijf uit de doos en speel ons spel. Speel Tampa Bay Lightning hockey. Maak je geen zorgen over de score. Maak je geen zorgen over de score,” hij zei. “Luister, als ze het eerste doelpunt maken, is dat prima. Blijf gewoon spelen zoals we spelen en blijf manieren vinden om de aanval te creëren.”

De lawine maakte het eerste doelpunt. Nou, dat deden ze uiteindelijk, want het wisselende schot van Nichushkin dat Vasilevskiy versloeg, werd gewist door videoreview wegens buitenspel. Landeskog’s record in powerplay om 8:19 maakte het 1-0, maar zoals Maroon suggereerde, bleef Lightning spelen alsof hij aan het spelen was.

centrum Anthony Cirelli Ze ging hard naar het net en gleed de schijf door Kuemper om 13:03 om de wedstrijd te binden. De vaardigheid van Lightning nam vervolgens de overhand toen Palat een pass onderschepte, Kucherov verdedigers naar het aanvalsgebied sleepte en Stamkos die kamer gebruikte om Palat te vinden in zijn 10e kwalificatiedoelpunt.

Tampa Bay sloot de eerste helft af met een 2-1 voorsprong. De Lightning is nu 7-1 in de play-offs wanneer ze voorbij de eerste komen. Het was geen perfect openingsframe, maar het was goed genoeg om de basis te bouwen waarop ze hun overwinning in Game 3 bouwden. – Wysynski


Geiten naar geiten?

Kuemper blijft een playoff-puzzel. Het is ingetrokken uit Game 3.

De hoofddoelman van Avs werd snel ingeschakeld en maakte al vroeg in de eerste periode grote stops. Zijn site was nauwelijks een leerboek, maar de schijf bleef uit. Colorado worstelde zich door de neutrale zone, de gebruikelijke kracht van het team, dus de bijdragen van Kuemper waren het meest opmerkelijk door de lawine naar een 1-0-voorsprong te brengen.

READ  Atletiek registreert laagste opkomst sinds 1980 in opeenvolgende wedstrijden

Hij is weer terug voor Tampa Bay’s eerste kans om macht te spelen. Net voordat de wielen eraf vallen.

Cirelli versloeg Comber over Tampa Bay’s tweede manvoordeel met een schot dat op een flop leek. Hij plaatste de balen van de kabouter netjes voor hem met nog een reddingsslag. Keer op keer scoorde Lightning, totdat Kuemper halverwege de tweede vijf doelpunten toestond uit 22 schoten (773).

Kuemper stopte niet met wat hij had moeten doen. De moeilijkste dingen bleven buiten. waarom? Wie weet. Hoe dan ook, het was hallo, Pavel Francus.

Het was de juiste beslissing van coach Jared Bednar. Terwijl Vasilevskiy aan de andere kant beter en beter werd, spartelde Kuemper. Het was heel vroeg beneden en volgde de bron niet en de bliksem onderscheidde het.

De derde game was de eerste keer sinds Colorado St. Louis speelde in de tweede ronde dat Kuemper werd opgeroepen voor promotie. Helaas faalde hij in die missie.

En Francoz presteerde goed aan de ballen en redde negen reddingen in 10 schoten.

Wat gaat Badar nu doen? Vasthouden aan Francoz, die Game 3 inging met een 6-0 record, 906 saves en 2,86 goals-to-gemiddelde in het naseizoen? Of Kuemper het voordeel van de twijfel geven zoals Jon Cooper dat deed met Vasilevskiy na een ruige 1-game? Welke realistische doelman zou Colorado de beste kans geven als Vasilevsky terugkeert naar de top?

Het is een grote beslissing. Het enige dat op het spel staat, is Colorado’s bekerwinnende hoop. – Shelton

spel

0:39

Ondrej Palat maakte een prachtig doelpunt en bezorgde Lightning een 2-1 voorsprong over de lawine.


Goed nieuws, slecht nieuws voor de verdediging van Tampa Bay

Lightning heeft Colorado niet achtervolgd tijdens Game Three. Ze lieten de lawine niet veel individuele kansen toe. Ze bleven in hun structuur, hielden degenen die de Colorado-aanvallers aanvielen voor zich en boden steun aan de puck in de verdedigingszone. Het team dat uit de keten leek te komen, kon ineens de energie van de lawine evenaren. Een goede verdediging en een verbeterde executiecontrole zullen precies dat doen.

Het nogal verbijsterende resultaat: de lawine deed zich in de derde game zonder doelpunt voor, nadat er in de voorgaande twee games zeven waren gescoord. Dit was pas de tweede keer in 17 wedstrijden na het seizoen dat Avalanche niet sterk scoorde. Een enorme factor: Lightning veranderde de laatste regel in huis. Dit betekent dat ze Steven Stamkos en Nikita Kucherov kunnen verbannen uit… Nathan McKinnon Lijn en stuur een Anthony Cerelli-onderzoekslijn met: Alex Killorn En de Brandon Hagel Daar tegen het eerste trio in de lawine.

Tampa Bay’s afsluitende streak maakte een enorm verschil in de Eastern Conference Finals tegen de New York Rangers toen hij werd genoemd Mika Zibanjad De startlijn begint in Game 3. Het Lightning-trio had niet het voordeel een schot tegen de lijn van MacKinnon te proberen – wie zou dat wel kunnen? – maar ze hield hem met evenveel kracht van het bord.

READ  De Nintendo GameCube is een krachtig spelapparaat

The Lightning had het over Andrei Vasilevskiy “buiten te laten drogen” in Game 2. Ze gaven hem meer hulp in Game 3, en hij beantwoordde hem met 37 saves op 39 schoten.

Nu het slechte nieuws: de lawine bleef het machtsspel domineren. Bliksem kwam in Game 3 en doodde slechts 70,8% van de powerplays die ze op thuisijs tegenkwamen. Colorado scoorde twee doelpunten in sterk spel en heeft nu vijf doelpunten met het mannenvoordeel in de reeks. – Wysynski


Er is aan een ster gesnoven?

De lawine verloor belangrijke stukken van de ploeg in Game 3. Een van de beschikbare stukken kon dit niet goedmaken.

Nathan McKinnon heeft niet gescoord in de bekerfinale en heeft alleen assists gegeven in drie wedstrijden. Er is, terecht, zoveel aandacht besteed aan alle mensen die hebben bijgedragen aan de diepte van de lawine. Bednar heeft herhaaldelijk verklaard dat hij niet wil dat McKinnon het team op zijn rug zet. Dat is niet precies wat Colorado nodig had in Game 3. Hij had alleen wat sterrenkracht nodig.

McKinnon zou de assist hebben gehad als het eerste doelpunt van Nisushkin stand had gehouden; Hij was daarbij een uitstekende hulp. De lawine had toen meer McKinnon nodig, om te evenaren wat Tampa Bay had bedacht. Stamkos en Cirelli scoorden naast hen Corey Berry en Pat Maroon, aangezien Lightning producties van boven en onder kreeg.

Cal Makar Terugkaatsend van een zware (voor hem) wedstrijd 1, was hij uitstekend in wedstrijd 2 en was hij maandag weer solide. Hij brak op briljante wijze een 2-tegen-1 dash in de derde periode en deed niet veel om Colorado’s kansen te helpen, maar hij was een voorbeeld van hoe snel hij het ijs kan kantelen en een goed spel kan maken. Makar’s tweepuntsnacht bracht hem ook derde in het algemeen klassement van de NHL met zeven doelpunten en 26 punten in 17 wedstrijden.

Kortom: het is tijd voor McKinnon om een ​​goede nachtrust te hebben. Zoals game 5 in de tweede ronde tegen St. Louis senior level. Het gaat er niet om dat hij elke avond “de man” wil zijn. Maar Colorado heeft nu een duwtje in de rug van iemand nodig, en McKinnon kan (en zou) degene moeten zijn die daarbij kan helpen. – Shelton

spel

0:38

Stephen Stamkos ontving de bal en vuurde een prima schot af om Lightning op een 4-2 voorsprong te zetten.


Iets om hem te geven – of niet?

Leuk weetje: Colorado had pas maandag een playoff-wedstrijd op de weg verloren.

Hier is een andere manier: Tampa Bay verloor thuis ook geen play-off. Bliksem nog steeds niet.

Game drie was de eerste keer in de geschiedenis van de Stanley Cup Final dat beide teams binnenkwamen met actieve thuis- en wegwinnende combinaties uit zeven plus games.

Dit is het eliteniveau van “gelijk gelijk”. Zullen we deze trend zien voortzetten in Games 4 tot en met 7 en een winnaar in de serie aankondigen? – Shelton

More from Madison Garrett
GDevelop wil game-ontwikkeling beschikbaar maken – TechCrunch
GOntwikkelen Het is een game-engine waarmee je een videogame kunt ontwikkelen zonder...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *