3 miljard mensen wereldwijd zijn gamers, en bijna de helft speelt op pc’s

Deze site kan affiliate commissies verdienen via de links op deze pagina. Gebruiksvoorwaarden.

Een nieuw rapport beweert dat 48 procent van alle gaming plaatsvindt op pc’s, met maar liefst 3,1 miljard gamers wereldwijd op alle platforms, consoles en mobiele apparaten. Wat hier interessant is, is hoe de gegevens over de regio en in termen van gaming-uitgaven worden verdeeld.

De gegevens hier zijn van DFC Intelligence, via PCGamesN, en suggereert dat de pc-versus-console-framing voor het begrijpen van gaming achterhaald is. Slechts 8 procent van de gamers identificeert zich uitsluitend als consolegamers, wat betekent dat de meeste gamers op meerdere apparaten spelen. De studie zegt niet of consolegamers die alleen geporteerde consoletitels op mobiele apparaten, zoals Fortnite, zouden worden beschouwd als console-plus-mobiele gamers of strikt consolegamers, maar ik ga uit van het eerste.

Dit slaat ergens op. Zelfs degenen onder ons die zich sterk identificeren met één platform – en ik ben erg pc-centrisch – hebben dat nog vaak sommige ander soort platform. Technisch gezien maken mijn Super Nintendo Classic en de oude Wii die we hebben aangesloten voor een paar vintage Smash Bros me een consolegamer. Ik heb ook een handvol games op mijn telefoon. Wat ben ik? Een pc-gamer. Maar wat ben ik technisch? Een speler met meerdere apparaten die een aantal mogelijkheden heeft om speeltijd te besteden.

Grafiek door DFC Intelligence

Interessant is dat die 8 procent van de consolespelers het meeste geld per apparaat uitgeeft. DFC Intelligence merkt op dat hun enquête alleen gamers omvat die echt geld uitgeven aan games. Gratis te spelen spellen zijn niet inbegrepen. Het bedrijf is van mening dat dit dubbeltellingen op meerdere platforms elimineert, omdat het onwaarschijnlijk is dat mensen hetzelfde spel voor meerdere machines kopen. Deze besturing zou moeten helpen, maar gezien het feit dat de Switch een heleboel poorten van andere games heeft, betwijfel ik of het iedereen heeft gepakt. Er zijn ongetwijfeld een aantal mensen die in 2011 games als Skyrim kochten en ze vervolgens weer grepen toen ze uitkwamen voor Switch.

READ  De id lijkt Arkane's Redfall te helpen

In totaal zijn er 1,42 miljard gamers in Azië, 668 miljoen gamers in Europa, 383 miljoen Latijns-Amerikaanse gamers en 261 miljoen Noord-Amerikaanse gamers. Er is geen exacte uitsplitsing van console versus mobiel gamen per gebied, maar consoles hebben verschillende beschikbaarheid in verschillende delen van de wereld. Mobiel gamen is de meest alomtegenwoordige manier van spelen, omdat smartphones nu de belangrijkste manier zijn waarop mensen wereldwijd toegang krijgen tot internet.

De totale game-uitgaven zijn tijdens de COVID-19-pandemie blijven stijgen. NPD schattingen dat de uitgaven in juli maar liefst 34 procent per jaar stegen tot $ 3,25 miljard. Wat echt opmerkelijk is aan deze stijging, is dat we het zien ondanks het feit dat we in het laatste jaar van de Xbox One/PS4 levenscyclus, wanneer u zou verwachten dat de verkoop van software en hardware het traagst is. De beslissing van Microsoft en Sony om achterwaartse compatibiliteit toe te voegen aan hun aankomende platforms, was misschien een ongelooflijk verstandige beslissing, gezien de verstoringen die COVID-19 veroorzaakt in de reguliere game-ontwikkeling.

De uitgaven voor accessoires voor videogames zijn in juli ook gestegen in vergelijking met het voorgaande jaar, met 1,34 keer meer dan een jaar eerder, terwijl de uitgaven voor accessoires voor het hele jaar 1,24 keer hoger lagen. De verkoop van hardware voor videogames is met 2 procent gedaald. Maar houd er rekening mee dat dat een daling van 2 procent is in een tijd dat deze platforms binnen een paar maanden zullen worden vervangen. De totale verkoop van hardware is over het hele jaar met 24 procent gestegen tot $ 1,3 miljard.

READ  Steam's Halloween-uitverkoopkortingen voor 2020 Control Ultimate Edition, Doom Eternal en meer

Deze enorme uitgaven aan games zijn een goed voorteken voor de lancering van de PS5 / Xbox Series X, ervan uitgaande dat de economische situatie tussen nu en dan niet instort. Bedrijven zoals AMD, Sony en Microsoft zullen waarschijnlijk allemaal een kleine omzetstijging zien ten opzichte van de oorspronkelijke verwachtingen voor consoleverkoop in 2020.

De pc-gamingmarkt is niet de snelst groeiende ruimte (dat is mobiel) of de hoogste inkomstengenerator (ook mobiel), en pc-gamers geven niet zoveel uit als consolegamers. Een interessant feit over de pc-gamingmarkt – en hier teken ik op een ander verslag doen van, door NewZoo – is dat de pc-ruimte veel statischer is. Het is ook groot genoeg dat nieuwe releases zelden de marktprestaties van maand tot maand veranderen.

Volgens NewZoo zijn de meest populaire games op pc momenteel League of Legends, Rainbow Six: Siege, Valorant, Minecraft, Counter-Strike: Global Offensive, GTA V, CoD: Modern Warfare, Overwatch, Apex Legends en PUBG. De meest populaire spellen op Steam? CS: Go, DOTA 2, PUBG, Fall Guys en GTA V. Hier is een grotere lijst:

Steam-Top-Games

De meeste van deze spellen zijn minstens een paar jaar oud. Een paar nadert een decennium. NewZoo impliceert dat de pc-ruimte op deze manier een beetje uniek is, met consoles die neigen naar een snellere game-omzet. Ik voel me een beetje minder slecht voor het spelen van Starcraft, Orcs Must Die en Orcs Must Die 2 de laatste tijd.

In ieder geval werd verwacht dat de pc-markt in 2019 met 3,5 procent CAGR tot 2022 zou groeien. Vanaf mei rapporteerde NewZoo een stijging van 4,8 procent voor pc-gaming, een groei die ze volledig toeschrijven aan de pandemie. Er is een interessante implicatie dat de algehele groei van pc-games tijdens de pandemie mogelijk langzamer of kleiner was dan de verkoop van consolegames, maar ik heb op dat punt geen aanvullende gegevens kunnen vinden. Hoe dan ook, de pandemie heeft de verkoop gestimuleerd die groter was dan verwacht in pc-gaming, niet alleen in consoles.

READ  De Elden Ring-gemeenschap raakt (opnieuw) opgewonden en is (opnieuw) teleurgesteld

Nu lezen:

Written By
More from Eda Greene

Daizies betaalde “Je brak me eerst” Remix Gratis om te downloaden

Nadat Pushing Daizies in januari 2021 debuteerde met een officiële remix van...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *