5G: 10x sneller downloadpotentieel

Global Internet Test Ookla zei in een rapport dat de lancering van het commerciële 5G-netwerk in India het potentieel heeft om de gemiddelde downloadsnelheden tot 10 keer te verhogen in vergelijking met de downloadsnelheden die momenteel worden aangeboden door 4G-LTE-netwerken (Long Term Evolution).

Het is onmogelijk om precies te zeggen hoe snel 5G zal zijn voor de gemiddelde Indiase gebruiker, gezien de onzekerheid over exacte spectrumtoewijzingen en implementatieplannen (inclusief draadloos toegangsnetwerk en verbeteringen aan leverings- en transmissienetwerken), maar het is veilig om te zeggen dat 5G zal brengen:

Ookla’s beoordeling en bevinding van een gemiddelde downloadsnelheidstoename tot 10 keer is gebaseerd op een internetsnelheidstest van de netwerken van landen in Azië waar onlangs 5G-diensten zijn geïntroduceerd.

In Thailand en de Filippijnen bijvoorbeeld, waar commerciële 5G-diensten werden gelanceerd in respectievelijk het eerste en tweede kwartaal van 2020, bereikten de internetdownloadsnelheden op 5G-netwerken respectievelijk 231,45 Mbps en 151,08 Mbps. Op het 4G-netwerk was de getoonde snelheid respectievelijk 25,99 Mbps en 15,12 Mbps.

In India zijn de downloadsnelheden voor Reliance Jio Infocomm, die de 5G-test leidde, volgens Ookla de afgelopen zes maanden al gestegen.

De gemiddelde downloadsnelheid van de speler steeg van 5,96 Mbps in maart 2021 naar 13,08 Mbps in juni. Uploadsnelheden en consistentiescores (percentage samples hoger dan 5 Mbps download en 1 Mbps upload) zagen ook aanzienlijke verbeteringen”, aldus Ookla in zijn rapport.

Net als bij wereldspelers was India in 2018 van plan om zo snel mogelijk 5G-diensten te starten, met als doel te profiteren van de betere netwerksnelheden en kracht die door de technologie worden beloofd.

Alle drie de telecomoperators, Reliance Jio Infocomm, Bharti Airtel en Vi, drongen er bij de DoT op aan om een ​​duidelijke routekaart te ontwikkelen voor de toewijzing van spectrum en 5G-frequentiebanden, zodat ze hun diensten dienovereenkomstig kunnen uitrollen. Een grote hindernis is echter het gebrek aan cashflow en voldoende kapitaal bij minimaal twee van de drie spelers, Bharti Airtel en Vodafone Idea.

Hoewel India achterblijft bij de wereldwijde markten bij de uitrol van 5G, zou de vertraging “uiteindelijk voordelen kunnen opleveren voor operators, omdat ze netwerkapparatuur tegen lagere kosten kunnen kopen”.

De adoptie van Open RAN door Indiase operators zal de totale kosten van het lanceren van een 5G-netwerk helpen verlagen. “De prijzen van 5G-smartphones zijn al gedaald en deze trend zal zich voortzetten, aangedreven in India door partnerschappen zoals Jio Platform’s met Google”, zei Ookla.

READ  Je kunt geen games cadeau doen in de Epic Games Store, omdat je alleen games voor je eigen account kunt kopen - hier is wat je moet weten
Written By
More from Eda Greene

Churchill Downs Live Streaming-app gratis downloaden

LOUISVILLE, Ky. – Met college voetbalwedstrijden gepland om te worden uitgezonden FS1...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *