6-voet afstand, maskers, Aarogya Setu-app

6-voet afstand, maskers, Aarogya Setu-app

Coronavirus: sportscholen en yogacentra gaan vanaf 5 augustus weer open volgens nieuwe richtlijnen

New Delhi:

Er zijn nieuwe richtlijnen vrijgegeven voor yoga-instituten en sportscholen in het hele land die vanaf woensdag mogen heropenen als onderdeel van het “Unlock 3” -plan van het centrum te midden van de coronaviruspandemie.

De richtlijnen zijn bedoeld om lichamelijk contact tussen personeel en bezoekers van yogacentra en sportscholen tot een minimum te beperken, aangezien bekend is dat COVID-19 zich verspreidt via ademhalingsdruppeltjes en oppervlaktecontact.

Yoga-instellingen en sportscholen in insluitingszones blijven echter gesloten. Alleen die buiten de insluitingszones mogen openen. Spa’s, sauna, stoombad en zwembaden zijn andere faciliteiten die nog steeds niet mogen worden heropend.

Enkele van de belangrijkste punten in de nieuwe richtlijnen zijn:

  1. Degenen ouder dan 65 jaar, mensen met comorbiditeit, zwangere vrouwen en kinderen onder de 10 jaar is gevraagd geen sportscholen te gebruiken in gesloten ruimtes.
  2. Een gezichtsbedekking of masker is te allen tijde verplicht op het terrein. Maar tijdens het sporten mag alleen een vizier worden gebruikt, omdat het masker de ademhaling bemoeilijkt.
  3. Het wordt aanbevolen om de COVID-19-tracker-app Aarogya Setu te gebruiken.
  4. De yoga- of gymvloer moet ruimte hebben van vier meter per persoon. Apparatuur moet zes voet uit elkaar worden gehouden en waar mogelijk moet ze naar buiten worden verplaatst.
  5. Creëer specifieke paden voor het betreden en verlaten van het gebouw met de juiste richtingmarkeringen op de muren.
  6. Voor airconditioning en ventilatie moet de temperatuurinstelling in het bereik van 24-30 graden Celsius liggen met zoveel mogelijk verse lucht.
  7. Sessies moeten worden gespreid met een minimumtijd van 15-30 minuten tussen de lessen om overlapping tussen aankomst en vertrek van leden te voorkomen.
  8. Het beperken van het aantal mensen per groep in een fitnessles moet gebaseerd zijn op de grootte van de kamer en de aard van de activiteit.
READ  Spelvoorbeeld: Florida vs Miami

Volgens de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid moeten de poorten naar de gebouwen beschikken over dispensers voor ontsmettingsmiddelen en thermische afschermingsapparatuur. Alleen asymptomatische mensen inclusief personeel mogen binnenkomen.

Als vermoed wordt dat een persoon besmet is, moet de persoon in een kamer of ruimte worden bewaard waar hij van anderen is geïsoleerd. Het personeel moet onmiddellijk de dichtstbijzijnde medische instelling op de hoogte stellen of de hulplijn van de staat of het district bellen, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Coronavirus-gevallen in India zijn vandaag de 18-lakh-grens overschreden, een dag nadat het voorbij 17 lakh ging, met 52.972 gevallen per dag gerapporteerd, blijkt uit overheidsgegevens. Met 771 doden in de afgelopen 24 uur is het aantal dodelijke slachtoffers gestegen tot 38.135, aldus de regering.

Verschillende leiders, waaronder minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah en Chief Minister van Karnataka BS Yediyurappa, hebben positief getest op het virus, dat heeft geleid tot de dood van een minister in de regering van Uttar Pradesh.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *