US COVID-19 pandemie in ‘nieuwe fase’ naarmate de gevallen toenemen

US COVID-19 pandemie in 'nieuwe fase' naarmate de gevallen toenemen

Dr. Deborah Birx, de coördinator van de taskforce coronavirus van het Witte Huis, zei dat de VS zich in een “nieuwe fase” van de pandemie bevindt – met een uitbraak die meer wijdverspreid is dan toen deze voor het eerst de VS overspoelde, volgens een rapport.

‘Wat we vandaag zien is anders dan in maart en april. Het is buitengewoon wijdverbreid. Het gaat naar het platteland als gelijkwaardige stedelijke gebieden, ” Birx zei zondag op CNN’s “State of the Union”.

Ze drong er bij de Amerikanen op aan om aanbevelingen voor de volksgezondheid op te volgen, waaronder het dragen van een masker en het beoefenen van sociale afstand.

‘Voor iedereen die op het platteland woont, ben je niet immuun of beschermd tegen dit virus’, zei Birx. ‘Als je in huishoudens met meerdere generaties zit en er is een uitbraak in je landelijke omgeving of in je stad, moet je echt overwegen om thuis een masker te dragen, ervan uitgaande dat je positief bent, als je individuen in je huishouden hebt met comorbiditeiten. ‘

Ze voegde eraan toe: “Deze epidemie is op dit moment anders en het is meer wijdverspreid en het is zowel landelijk als stedelijk.”

Volgens gegevens van de Johns Hopkins University hebben de VS 4,6 miljoen bevestigde gevallen van de ziekte overtroffen, met meer dan 154.000 sterfgevallen.

Er zijn recentelijk veel gevallen in veel zuidelijke en westerse staten en leden van het Witte Huis hebben gewaarschuwd voor opkomende hotspots in het Midwesten.

De laatste ensemble voorspelling, gepubliceerd door de Centers for Disease Control and Prevention, projecten die de VS op 22 augustus tussen de 168.000 en 182.000 totale sterfgevallen zouden kunnen registreren.

READ  PUBG: Battlegrounds' nieuwe kaart, Taego, bevat zelfopstanding en terugkeer

Birx zou geen schatting geven van het aantal sterfgevallen dat de VS tegen het einde van het jaar zouden zien, omdat het dodental grotendeels afhangt van de zuidelijke en westelijke staten om hun verzachtende inspanningen te handhaven en te versterken.

‘Het zijn geen superspreidende individuen, het zijn superspreidende gebeurtenissen en die moeten we stoppen. We moeten absoluut meer voorzorgsmaatregelen nemen, ”zei Birx op CNN.

Een medisch werker bereidt zich voor op het uitvoeren van COVID-19-tests bij patiënten in het Ohio State East Hospital

Getty Images

Virusuitbraak Illinois

Een shopper draagt ​​gezichtsmaskers als ze een Walmart-winkel in Vernon Hills, Illinois verlaat.

AP

Volgende

Federale rechter van New Jersey, Esther Salas – wiens zoon was …


Gevraagd door gastheer Dana Bash of het tijd was om de reactie van de federale regering op de uitbraak te resetten, zei Birx: “Ik denk dat de federale regering ongeveer vijf tot zes weken geleden is gereset toen we zagen dat dit in het zuiden begon te gebeuren.”

Op 16 juni schreef vice-president Mike Pence, hoofd van de coronavirus-taskforce, in een opiniestuk van Wall Street Journal dat de VS “de strijd aan het winnen” was en dat er “geen” tweede golf “was.

Birx behandelde zijn beweringen niet tijdens haar interview op zondag.

Ze zei dat elke staat een ‘dramatisch op maat gemaakte’ aanpak van de besmetting nodig heeft, met een ‘reeks aanbevelingen op basis van wat we op gemeenschapsniveau zien, wat we relevant vinden voor de ziekenhuizen’.

READ  2K-partnerschap met LEGO gerapporteerd om sportgames te maken

Birx werd ook gevraagd of scholen in staten met een positiviteitspercentage van 5 procent gesloten moeten blijven of alleen online mogen leren.

“Als je een hoge caseload en een actieve gemeenschapsspreiding hebt, net zoals we mensen vragen niet naar bars te gaan, geen huisfeestjes te houden, geen grootschalige evenementen te organiseren, vragen we mensen om op dit moment afstand te leren, zodat we deze epidemie onder controle ‘, antwoordde ze, maar ze schoof de CDC-richtlijnen op scholen aan.

Written By
More from Aubrey Mason
Met de nieuwe functie ‘Suggested Posts’ van Instagram kun je voor altijd scrollen
Alsof Instagram al niet verslavend genoeg was, voegt het bedrijf een nieuwe...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *