Activision genereerde $2 miljard voor Xbox, wat neerkomt op 30% van de totale omzet in de feestdagen van 2023

Activision genereerde $2 miljard voor Xbox, wat neerkomt op 30% van de totale omzet in de feestdagen van 2023

Met de hulp van Activision genereerde Xbox tijdens de feestdag van 2023 een recordomzet van $ 7,111 miljard.

Bekijk galerij – 5 foto's

Nu de Activision-fusie is afgerond, is Microsoft begonnen de inkomsten van Xbox en Activision samen te integreren. Alle ABK-games en -content worden nu erkend als first-party games, wat resulteert in een aanzienlijke stijging van de content- en service-inkomsten.

In het winstrapport over het tweede kwartaal van vandaag bevestigde Microsoft dat Activision een netto-impact van $2,08 miljard had op de algemene kwartaalresultaten van Xbox. Zonder Activision zouden Xbox-games dit kwartaal $5,031 miljard hebben verdiend, waarmee het de op twee na hoogste vakantieperiode is na de feestdagen van '20 en '21. Het betekent ook dat Xbox slechts 11,4% groeide op jaarbasis, oftewel 273 miljoen dollar, sinds de 4,758 miljard dollar die tijdens de feestdag van 2022 werd opgetekend.

Deze cijfers geven het aandeel van Activision aan van iets meer dan 29% van de totale Xbox-gaminginkomsten voor de periode oktober-december 2023.

Activision genereerde $2 miljard voor Xbox, wat neerkomt op 30% van de totale omzet voor de feestdagen van 20232

Activision genereerde $2 miljard voor Xbox, wat neerkomt op 30% van de totale omzet tijdens de feestdagen van 202323

Activision genereerde $2 miljard voor Xbox, wat neerkomt op 30% van de totale omzet tijdens de feestdagen van 20231

Omdat Microsoft de ABK-inkomsten niet langer per sector uitsplitst, kunnen we absoluut niet weten hoe goed specifieke games of services presteren. Voorafgaand aan de fusie maakte Activision een schat aan informatie openbaar aan investeerders, waarbij belangrijke gegevens over de verkoopopbrengsten voor elk segment, Activision, Blizzard en King, werden doorgegeven, evenals MAU-gegevens en andere belangrijke statistieken.

Vergeet niet dat de fusie leidde tot de consolidatie van een aantal inkomsten, wat resulteerde in annuleringen, kostenbesparende synergieën en andere langetermijnaanpassingen. Als zodanig is het moeilijk om de periodes voorafgaand aan de fusie te vergelijken, zowel voor Microsoft als voor Activision. De waarheid is dat Xbox geen vergelijkend referentiekader heeft voor perioden waarin Activision niet is opgenomen, vooral niet binnen de boekhoudpraktijken van Microsoft.

READ  11 jaar oude Call of Duty haalt Modern Warfare 2 in Xbox Sales Charts - Gamerficial

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *