Alienware’s Concept Nyx is een Plex-server voor pc-gaming

Wat als je zou kunnen beginnen met spelen? oneindige uitstraling Op je tv, terwijl je grunts blijft knippen tijdens je badkamerpauze en je sessie op een laptop beëindigt wanneer je zou moeten werken? Dat is het basisidee achter Alienware’s Concept Nyx, een server die krachtig genoeg is om al je games via je thuisnetwerk te draaien. Zie het als Plex voor gaming, maar in plaats van je videobibliotheek te openen, gaat het erom je games naar al je apparaten te brengen.

Galerij: Alienware Nyx Concept | 9 foto’s

Gezien de druk om games van Google Stadia en Xbox te streamen, is Alienware mogelijk een interessante oplossing tegengekomen voor thuis met meerdere spelers. Je kunt twee games tegelijk op je tv spelen, zoals we zagen tijdens een recente demo in New York City. Of je kunt spelen Cyberpunk Terwijl iemand anders het onder de knie heeft Rocket League vaardigheden op een andere machine. Omdat alle rendering en netwerkverwerking bij u thuis plaatsvinden, zal de Nyx ook een lagere latentie ervaren dan traditionele cloud-gaming, die afhankelijk is van servers die honderden kilometers verderop liggen.

Concept Is hier echter het sleutelwoord. Alienware-vertegenwoordigers zullen ons niet vertellen wat de mysterieuze Nyx-server aandreef, die eruitzag als een enorme gaming-desktop. En terwijl Cherlynn Low en ik van Engadget konden spelen Cyberpunk 2077 film En Rocket League Ooit werden op één tv games gespeeld in kleine vensters. Het kwam niet in de buurt van de gestroomlijnde half-schermervaring die Dell laat zien op de promotiefoto’s.

READ  Skyrim krijgt gratis jubileumupdate met Hunting

Net als Alienware’s Concept UFO, een Switch-achtige gaming-laptop die twee jaar geleden debuteerde, zal de Nyx misschien nooit het daglicht zien. Maar we zouden er elementen van kunnen zien in toekomstige producten, net zoals de manier waarop de UFO-controller wordt gebruikt om de Nyx te illustreren. Het gameserverconcept kan uiteindelijk het streamen vanaf je apparaat vereenvoudigen. Dit is iets wat we al kunnen met de Remote Play-functie van Steam, maar misschien kan Dell het spelen van al je titels thuis een beetje makkelijker maken. Het bedrijf zegt ook manieren te onderzoeken om vier games tegelijk te spelen, evenals manieren om al je titels te verzamelen, ongeacht waar je ze installeert.

Del

Alle producten die door Engadget worden aanbevolen, worden met de hand uitgekozen door onze redactie, onafhankelijk van het moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

Written By
More from Max Mcgee
Little Hope recensie | PC-gamer
Moet weten Wat is het? Het tweede deel van een horrorbloemlezing, dit...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *