Alle berichten van gebruikers, locatiegegevens en zelfs rijbewijzen zijn mogelijk openbaar gemaakt – RT USA News

De onlangs gesloten Parler-app voor sociale media staat centraal in een andere controverse, nadat beschuldigingen aan het licht kwamen dat de totale persoonlijke gegevens van de gebruikers waren gelekt na de netwerkstoring.

Parler Network, een sociaal netwerk dat populair is bij conservatieve doelgroepen, is maandag van internet verwijderd nadat Amazon zijn hostingservice had stopgezet. Citeren“Een gestage toename van deze gewelddadige inhoud” In de nasleep van de rellen op woensdag in het Capitool. De beslissing om de ondersteuning in te trekken kwam nadat Apple en Google het sociale netwerk dit weekend van hun online marktplaatsen hadden verbannen.

Kort voordat Amazon verhuisde, beweerde een hacker die zichzelf uit Oostenrijk beschreef via de “Dunk Enppi” -website op Twitter dat hij toegang had tot alle ‘Onbehandeld, rauw’ Videobestanden geüpload naar Parler “Met alle bijbehorende metadata.” De hacker voegde zelfs een link naar de bestandsbibliotheek toe om te bewijzen dat het datalek echt was.

De ontwikkeling maakte de menigte op het sociale netwerk woedend, vooral omdat het plaatsvond rond dezelfde tijd als de sluiting van Parler.

Het nieuws over het schijnbare lek verspreidde zich snel over het internet, waardoor sommigen zich afvroegen hoe de hacker een van de volledige bestandsbibliotheken van het netwerk had verslagen.

Een Reddit-gebruiker genaamd “BlueMountainDace” beweerde het antwoord te hebben, en ze plaatsten het op de “ParlerWatch” -groep, die lijkt te zijn gemaakt om enkele van de waargenomen extremistische opvattingen van de platformgebruikers te volgen.

READ  Bekijk de vluchttest en probeer te landen

Volgens “BlueMountainDace” werden niet alleen de video’s, maar ook de volledige gegevens van Parler-gebruikers onthuld.

In het virus Mail, Redditor bevestigde dat een van Parler’s hostingplatform, Twilio, per ongeluk de beveiligingsvalidaties van de app had onthuld via een persbericht. Dit zou op zijn beurt iedereen in staat hebben gesteld om een ​​leeg beheerdersaccount aan te maken en toegang te krijgen tot alle privé-inhoud van Parler, waaronder, samen met het berichtenlogboek en geografische gegevens, foto’s van de rijbewijs van gebruikers, die werden gebruikt om een ​​geverifieerd account aan te maken.

Op dit moment is het niet duidelijk welk persbericht van Twilio mogelijk heeft geleid tot de openbaarmaking van de gegevens van Parler.

Volgens technologisch schrijver Matthew Sheffield was de inbreuk mogelijk vanwege de milde Parler-veiligheidsnormen die al lang bekritiseerd waren. In het bijzonder geeft Sheffield de schuld aan de mogelijke afleiding van de app “Verwijder nooit iets dat uw gebruikers posten”, Met behoud van gegevens binnen het bereik van verantwoordelijke gebruikers.

Sheffield geeft echter aan dat het waarschijnlijk is Neem even de tijd Dergelijke hoeveelheden gegevens moeten worden verwerkt, zodat ze in een bestand terechtkomen “Gegevens dumpen vergelijkbaar met WikiLeaks.”

Parler en Tollio hebben nog geen commentaar op de beschuldigingen.Ook op rt.com
Parler gaat offline als Amazon de stekker uit het conservatieve sociale netwerk trekt


Denk je dat je vrienden geïnteresseerd zullen zijn? Deel dit verhaal!

Written By
More from Lesley Curry

Hoe de iPhone te ontgrendelen met Apple Watch wanneer u een masker draagt

Dit artikel bespreekt een nieuwe bèta-optie in iOS waarmee je een bestand...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *