Alles wat je moet weten

Avishek Das / SOPA Images / LightRocket / Getty Images

Microsoft heeft bevestigd dat de nieuwste Windows 10-update, versie 21H1, dit voorjaar voor het eerst in een jaar komt Geplaatst door Tech Community op maandag Het is formeler Deel woensdag een bedrijfsblogHet volgt het gebruikelijke patroon van Microsoft om elk jaar twee belangrijke updates voor Windows 10 uit te rollen, terwijl deze laatste update wordt gevolgd Update van oktober 2020(Als u Windows 7 gebruikt, kunt u dit nog steeds doen Windows 10 kan gratis worden gedownload Voor de laatste updates.)

Hoewel we dit voorjaar enkele nuttige nieuwe functies kunnen verwachten, lijkt het waarschijnlijk dat Microsoft deze kleinere updatecyclus gebruikt om zich voor te bereiden op een grotere update van de Windows 10-gebruikersinterface, die naar verluidt de codenaam heeft Sun Valley, Dat zal deel uitmaken van de hernieuwde focus van Microsoft op Windows 10 die leidinggevenden vorig jaar noemden. We zullen niet precies weten wat dat betekent totdat een grotere update is bevestigd, maar we hebben enkele van de onderstaande geruchten verzameld.

Lees verder: Beste virusbescherming 2020 voor Windows 10

Dit is wat we tot nu toe weten over Windows 10 21H1 en wat dit kan betekenen voor de toekomst van het besturingssysteem.

Wat is Windows 10 21H1?

Windows 10 21H1 wordt de nieuwste OS-update van Microsoft, die ergens dit voorjaar zal verschijnen. Deze updates worden vaak de update van april of mei genoemd.

Meestal brengt Microsoft een grotere functie-update uit in de lente en een kleinere in de herfst. Maar de 21H1 lijkt ook een kleine update te zijn, geen complete oplossing.

Lees verder: Windows 10-tips: geheim startmenu, schermafbeeldingen vastleggen en meer

Welke nieuwe functies bevat de nieuwe update?

Volgens de blog van Microsoft omvatten nieuwe Windows 10-functies:

  • Windows Hello-ondersteuning voor meerdere camera’s, waardoor gebruikers een externe camera kunnen selecteren bij gebruik van beeldschermen met hoge resolutie met ingebouwde camera’s.
  • Verbeteringen aan Windows Defender Application Guard, inclusief verbeterde scenario’s voor het openen van documenten.
  • Verbeteringen aan de Windows Management Instrumentation (WMI) Group Policy Service (GPSVC) -update ter ondersteuning van werken op afstand.

“De functies die we in deze update vrijgeven, zijn gericht op de kernervaringen waarvan klanten ons hebben verteld dat ze er nu veel vertrouwen in hebben”, aldus de post. “Daarom hebben we deze versie verbeterd om aan de meest urgente behoeften van onze klanten te voldoen.”

naar mij Digitale trendsDe update bevat ook nieuwe pictogrammen, bijgewerkte instellingenpagina’s, enkele aanpassingen aan Cortana en de zoekvakervaring.

Wanneer kan ik de nieuwe update downloaden?

Microsoft heeft gezegd dat de Windows 10 21H1-update in de eerste helft van het jaar beschikbaar zal zijn. een Windows Centraal rapport Het zegt dat het in mei zal aankomen, hoewel Microsoft dit niet heeft bevestigd.

Op woensdag begon Microsoft met het uitrollen van de 21H1-versie Windows Insiders In het bètaprogramma. Nieuwe functies zullen worden geïntroduceerd in toekomstige Windows Insider Preview-releases zodra ze klaar zijn.

Wanneer de update openbaar beschikbaar is, is dit de eerste keer dat een H1-functie-update (eerste helft van het kalenderjaar) wordt geleverd met behulp van de servicetechnologie van Microsoft. Dit betekent dat het op dezelfde manier aankomt als de maandelijkse updates van Windows 10. Het is ook hetzelfde Oktober 2020 Er is een update uitgebracht. Als u al Windows 10 2004 of 20H2 gebruikt, is het verkrijgen van de nieuwste update een snel installatieproces.

Als het algemeen beschikbaar is in het voorjaar, kun je de 21H1-versie van downloaden Instellingen> Update en beveiliging> Windows UpdateEn klik Controleer op updatesIndien beschikbaar, zul je zien Functie-update naar Windows 10, versie 21H1Klik Download en installeer

Wat is de grootste Windows 10-update die hierna zou kunnen komen?

rennen Oproepoproep oktober 2020Microsoft CEO Satya Nadella zei dat Microsoft heeft “verdubbeld” op Windows-systemen en computers, en zal blijven innoveren.

Dit zou later dit jaar de vorm kunnen aannemen van een grote OS-update naar Windows 10, aldus een rapport van Windows CentralBijwerken, De codenaam zou Sun Valley zijn“Het zou een opnieuw ontworpen Start-menu, Action Center en File Explorer kunnen bieden, met een modernere look en nieuwe functies. De verwachting is dat Sun Valley in de feestdagen van 2021 wordt gelanceerd, zegt Windows Central, maar dat kan veranderen.”

Een andere factor: Microsoft zei dat Windows 10X is ontworpen voor apparaten met twee schermen, zoals Surface Duo En de Het nieuwe dak, is aan het zijn Verwacht wordt dat het op de eerste plaats komt op apparaten met één scherm

Vind meer informatie De drie belangrijkste nieuwe functies in de update van Windows 10 oktober 2020, En de Zes eenvoudige beveiligingswijzigingen die alle Windows 10-gebruikers nodig hebben

READ  Met de Xbox-app kun je nu overal pc-games installeren

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *