Als een draak neemt Ishin Yakuza-humor en -drama mee terug naar het samoeraitijdperk

De releasedatum van Like a Dragon Ishin’ komt volgende maand eraan en Sega heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor de remake uit 2014 Actie-avonturenspel die haar verhaal vormen. Het is een moordmysterie en wraakverhaal met Ryu ga Gatoku Studio’s kenmerkende gevoel voor hyperernst en humor.

In tegenstelling tot moderne RGG Yakuza-spellen, zoals Dragon: Ishin! De film speelt zich af in de jaren 1860 in Japan aan het einde van de Edo-periode. Onze held is Sakamoto Ryoma, een in ongenade gevallen ronin die door samurai Yoshida Toyo werd geaccepteerd als adoptiezoon. Wanneer Toyo tijdens een bijeenkomst wordt gedood door een gemaskerde aanvaller, krijgt Ryoma de schuld en wordt hij gedwongen Kyo te ontvluchten om te voorkomen dat hij wordt gevangengenomen door de Shinsengumi, de politie van het shogunaat.

Ryoma neemt een valse naam aan, keert terug naar Kyo en bundelt de krachten met de Shinengumi om de moordenaar van zijn adoptievader te vinden. Van daaruit gaan we verder met de races: we jagen naar aanwijzingen in steegjes, vechten tegen tal van boeven en absorberen een fascinerende setting die de turbulente periode belicht waarin het feodale establishment te maken had met de implicaties van de recente komst van westerse kooplieden.

Als een draak: Ishin! Het werd oorspronkelijk uitgebracht in 2014, exclusief voor PlayStation 3 en PlayStation 4 in Japan. Hoewel het niet verhalend gebonden is aan de Yakuza-serie, bevat het wel enkele bekende gezichten – een kapitein van de veiligheidstroepen genaamd Okita Soji (die een kanon afvuurt in de trailer) die precies lijkt op Shimano’s “gekke hond” Goro Majima, bijvoorbeeld.

READ  Xbox Game Pass voegt vandaag een van de beste games van 2020 toe

Like a Dragon: Ishin komt uit op 21 februari, maar kijk eens naar onze lijst met De beste samurai-spellen op pc Als u wilt genieten van de vroege middag.

Written By
More from Max Mcgee
Riot MMO belooft de game niet te verzenden als deze slecht is
In 2020 bevestigde Riot Games dat het een MMO aan het maken...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *