Amaryllisseizoen actief geopend – Hortipoint

De 50 grootste afnemers van amaryllis bij Royal FloraHolland werden in week 43 op de hoogte gebracht van het nieuwe aanvoerseizoen. Kwekers van deze snijbloem, veilingmeesters en de productmanager van de veiling bezorgden hen een doos met zes stelen exclusieve cultivars en de nieuwe poster van het amaryllisassortiment. en catalogus. Ook de promotiecampagne is gestart.

Op afspraak en coronaproof ontvingen vijftig exporteurs in Naaldwijk, Aalsmeer en Rijnsburg een amaryllis inspiratiepakket. Het initiatief ‘Amaryllis komt naar je toe’ werd georganiseerd door de promotiecommissie Amaryllis als alternatief voor de Meet & Greet die dit jaar niet kon plaatsvinden vanwege de coronamaatregelen.
De meeste handelaren zeiden dat ze een goed seizoen voor amaryllis verwachten. De komende maanden zullen (noodzakelijkerwijs) meer thuis worden doorgebracht. De seizoensbloem kan daar voor wat gezelligheid zorgen.
Amaryllis Bezoek

Kweker Ab van Paassen (rechts) overhandigt het inspiratiepakket aan de amarylliskoper van handelsbedrijf Gerard van Heemskerk.

Nieuwe catalogus
Namens de FPC Amaryllis is samen met Royal FloraHolland een nieuwe productcatalogus uitgebracht. Editie 2020-2021 bevat productinformatie, 125 cultivars waaronder acht noviteiten en 42 amaryllisleveranciers. De fysieke catalogus is te bestellen via deze link. De minimale afname is 5 stuks. Dan kost het € 3, – per stuk, vanaf 100 stuks is de stukprijs € 2. De catalogus is ook te downloaden van deze link

Promotiecampagne voor een breed seizoen

De promotiecampagne ‘Hallo ik ben het: Amaryllis’ is direct gestart met de start van het verkoopseizoen voor snijamaryllis. Net als in 2019 is er veel aandacht voor het beschikbare assortiment en de toepassingsmogelijkheden van Amaryllis voor de bloemist. Benadrukt wordt ook dat amaryllis van oktober tot maart direct verkrijgbaar is in een grote verscheidenheid aan kleuren, vormen en maten. Deze actie zorgde voor extra vraag in de periodes voor en na de winter. De assortimentsaffiche met rassen laat bloemisten in één oogopslag zien wat de mogelijkheden zijn voor de herfst, winter en het vroege voorjaar.
Op de website www.amaryllisinfo.eu is een nog breder assortiment plus andere informatie over de snijbloem. De assortimentsposter wordt verspreid via diverse groothandels en Duitse bloemistenbladen en is te downloaden via de website.

READ  RAD Hoeksche Waard lanceert afval-app, de ophaaldagen veranderen in 2021

Inspiratie delen via vakblad en internet
De komende maanden verschijnen publicaties van de bloemistenbladen BLOOMs Praxis (Duitsland) en De Pook (Nederland) met inspiratiepagina’s, waarin de verkoopkansen van amaryllis worden vertaald in boeketten en arrangementen. Inspiratie wordt ook gedeeld via social media en de website amaryllisinfo.eu.

Shopper activatie in Nederland en Duitsland
In samenwerking met FleuraMetz en Bloemenbureau Holland worden in november en december activeringsprogramma’s opgezet in Nederland en Duitsland om bloemisten en consumenten te stimuleren amaryllis te kopen.

More from Madison Garrett

De Google Home-app toont direct de aan / uit-status van de lichten in huis

Google is de laatste tijd bezig geweest met het updaten van de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *