Amazon brengt de verrassende Alexa-app voor Microsoft Xbox uit, met audiobediening en videofuncties

(Amazon-screenshot)

Amazon introduceert nieuwe spraakbesturingsmogelijkheden voor Microsoft-gameconsoles met de verrassende release van de nieuwe “Alexa voor Xbox” -app.

De aankondiging gaat veel verder dan de Alexa-vaardigheid die in 2018 op apparaten werd geïntroduceerd en wijst ook op de vervagende betekenis voor de consument van de eigen spraakassistent van Microsoft, Cortana, die was Verwijderd van Xbox One In juli 2019.

De Een nieuwe applicatie Het verschijnt in de Microsoft Store en werd van de ene op de andere dag ontdekt door verschillende verkooppunten die Microsoft op de voet volgen, waaronder MSPoweruser En de Windows Central​ Op woensdag kondigde een persbericht van Amazon de app aan voor gebruikers in de VS en Canada, en zei dat het de Xbox Series X | klanten zou versterken S van interactie met consoles via spraak, plus toegang tot visuele Alexa-functies op tv-schermen. ​

De app vereist nog steeds dat de gebruiker de Xbox verbindt met de Amazon Echo of een ander Alexa-apparaat. Spraakopdrachten kunnen worden gebruikt om de console aan of uit te zetten; Start een game, controleer op nieuwe games; Schakel over naar inhoud op een andere app zoals Netflix; Pauzeer een show of film en meer.

(Amazon-screenshot)

De app verandert een met Xbox verbonden tv ook in een visueel commandocentrum met Alexa-mogelijkheden. Gebruikers kunnen op Xbox met Alexa praten om muziek af te spelen, e-mail te checken en agenda’s of weerberichten te bekijken. En ze kunnen andere slimme apparaten zoals thuiscamera’s bedienen, die de beelden terugsturen naar de tv.

Games te druk om de voordeur te beantwoorden voor het bezorgen van eten? “Alexa, laat me de camera van de voordeur zien.”

READ  Xbox Black Friday-deals verlagen de prijzen voor Game Pass Ultimate en controllers

Amazon zegt dat “Alexa voor Xbox” beschikbaar zal zijn om te downloaden op alle Xbox One en Xbox Series X | S in de komende dagen.

Ik noemde Voicebot.ai De speciale Alexa-app en de diepe integratie van de stemassistent van Amazon maken het gemakkelijk te installeren en te gebruiken, wat mensen kan aanmoedigen om Alexa te gebruiken via Google Assistant of Cortana, die nog steeds beschikbaar zijn als vaardigheidssets via ingeschakelde apparaten.

Microsoft kondigde vorig jaar aan dat het op 7 september alle Cortana-vaardigheden van derden zou stopzetten en dat het van plan is begin dit jaar de ondersteuning van de Cortana-app voor iOS- en Android-apparaten stop te zetten. De beslissing weerspiegelt de focus van Microsoft op zakelijke en enterprise-technologie op het aanbod van consumenten.

Microsoft zei destijds dat het zich zou concentreren op het herbestemmen van aspecten van Cortana voor zijn productiviteitsproductlijn in plaats van te proberen op consumentenapparaten te concurreren met pioniers op het gebied van virtuele assistenten, zoals Apple, Google en Amazon. Cortana bleef achter bij deze concurrenten toen Microsoft de bedrijfstechnologie verdubbelde

Written By
More from Vanessa Hale

FIFA 21 introduceert binnenkort voor het eerst Xbox Game Pass Ultimate en EA Play

EA onthult dat FIFA 21 volgende week debuteert op Xbox Game Pass...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *