Xbox-games stijgen dankzij PS5 naar de Amerikaanse verkooplijst

Xbox-games stijgen dankzij PS5 naar de Amerikaanse verkooplijst

X-Box Het test de mogelijkheden van platformonafhankelijk gamen en porteert een paar games naar PlayStation 5En PS4 en Switch. Het experiment lijkt tot nu toe goed te verlopen voor Obsidian Entertainment Geaard En zeldzaam Zee van dieven Ik zie een enorme stijging in populariteit.

Xbox Grounded- en Sea of ​​Thieves-games stijgen in de PS5-verkoopgrafiek

Deze informatie is afkomstig van Mat Piscatella van marktonderzoeksbureau Circana. “Sea of ​​Thieves was de vierde best verkochte game voor de maand april, na de lancering in de loop van de maand op PlayStation-platforms”, aldus Piscatella. “De titel stond op de 55e plaats op de lijst van best verkochte titels voor maart. Sea of ​​Thieves was de derde best verkochte game op PlayStation-platforms in april.

Grounded haalde de top 10 niet, maar had aantoonbaar een indrukwekkendere sprong. De coöp-overlevingsgame op Xbox steeg van de 167e plaats in maart naar de 12e plaats in april. Circana merkt op dat het de negende best verkochte game op PlayStation 4 en 5 was.

Het succes van Grounded en Sea of ​​Thieves zou veel goeds kunnen voorspellen voor meer Xbox Game Studios-games die naar PlayStation komen. Het was een van de vier Xbox-games die naar Sony-consoles werden geport, samen met Grounded, Hi-Fi, Rush en Pentiment. Uit een rapport van begin april blijkt echter dat Microsoft Sea of ​​Thieves nauwlettend in de gaten hield om te peilen of het de moeite waard was om meer games naar PlayStation en Switch te porten.

In februari sloot Microsoft Gaming-CEO Phil Spencer niet uit dat Starfield en New Indiana Jones naar PS5 zouden komen. Bethesda's sci-fi RPG daalde snel in populariteit na de lancering, maar Indiana Jones and the Great Circle van MachineGame heeft nog steeds een kans om indruk te maken. Halo Infinite is een andere Xbox-game die niet op PS5 staat.

READ  Soul Hackers 2 voor PS5, PS4, Xbox en pc krijgt een nieuwe promo over meer pizza

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *